Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εκλογές στο δήμο Φαιστού

Ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού με τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την παρακάτω δήλωση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών:

«Ευχαριστούμε όλους όσοι έδωσαν την μάχη των εκλογών δίπλα μας, όλους όσοι στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους νέους και τις νέες που μας έδωσαν την πρώτη τους ψήφο, που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα.

Δώσαμε μια ξεκάθαρη πολιτική μάχη με τη ριζικά διαφορετική πολιτική γραμμή που εκφράζει το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλους τους άλλους συνδυασμούς που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου στην Τοπική Διοίκηση. Δώσαμε με αυταπάρνηση, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλα λόγια και ταξίματα, χωρίς υπόγειες διαδρομές, ένα δύσκολο και όμορφο και τίμιο αγώνα μέσα σε κλίμα έντονης πόλωσης, πιέσεων και προπαγάνδας. Η ύπαρξη πολλών διαφορετικών συνδυασμών και δεκάδων υποψηφίων πολλαπλασίασε τα εμπόδια και ενίσχυσε τα προσωπικά διλήμματα. Το ψηφοδέλτιο μας τιμήθηκε μόνο από σεμνούς αγωνιστές της ζωής και του αγώνα με μέτωπο ενάντια στους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και δε λειτούργησε για «ξέπλυμα» και νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης και όσων σπέρνουν το μίσος του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Απευθυνθήκαμε στον λαό του δήμου μας και τον καλέσαμε να σταθεί ενιαία σε όλες τις κάλπες, με βασικό κριτήριο την ίδια του τη ζωή. Να καταδικάσει αυτές τις δυνάμεις που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο -ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους – θα στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της όποιας κυβέρνησης, όπως αυτές εξειδικεύονται στους δήμους, τις πολιτικές που χτυπούν τα λαϊκά συμφέροντα. Δώσαμε μια πολιτική μάχη για τον απεγκλωβισμό συνειδήσεων από την κυρίαρχη λογική του δήθεν «ακομμάτιστου», του δήθεν «τοπικού» ζητήματος, από τα ψευτοδιλήμματα για την υποκλοπή ψήφων, από τις δημαγωγικές κορώνες που δεν έχουν σχέση με τα  πολλά και ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα του λαού  του δήμου Φαιστού.

Έτσι και τώρα, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, καλούμε τον λαό να καταδικάσει αυτές τις δυνάμεις, να απορρίψει τη λογική του «μικρότερου κακού», να καταδικάσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής να μην παγιδευτεί στα παζάρια τους και τις ανταλλαγές ψήφων εκφράζοντας την αντίθεσή του με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο).

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του λαού, που είναι ο μόνος που έχει την δυνατότητα να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις και με περισσότερο πείσμα συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Θα επιστρέψουμε την εμπιστοσύνη όλων όσοι ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και αυτών που δεν το έκαναν, πρωτοστατώντας στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, για δουλειά, για προκοπή. Η υπεροχή μας και πάλι θα φανεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα τιμήσουμε εκείνους που μας ψήφισαν γιατί είμαστε η μοναδική δύναμη η οποία που θα εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί