Creta Farms: Νέα παράταση στην κατάθεση προσφορών

Νέα παράταση μιας εβδομάδας στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές για την Creta Farms αποφασίσθηκε να δοθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Δείτε: Σε κλίμα σύγκρουσης η επεισοδιακή γενική συνέλευση της Creta Farms – Διεκόπη για τις 3 Οκτωβρίου

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται στη συγκεκριμένη διαδικασία και συνδέεται με τη χθεσινή επεισοδιακή συνέλευση. Η νέα καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, είναι η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, δηλαδή μια ημέρα μετά τις 3 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεχιστεί η συνέλευση της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη.

Εκτός όμως από την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η υπογραφή ενεχυρίασης των μετοχών των βασικών μετόχων κ.κ. Μάνου Δομαζάκι και Τάκη Δομαζάκη προς τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αυτό θα γίνει σήμερα ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διαμάχη μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, η οποία έχει βγει εκτός ορίων, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη χειμαζόμενη αλλαντοβιομηχανία η οποία έχει σοβαρά ανοικτά τρέχοντα θέματα αλλά και ζητήματα από το παρελθόν που ελέγχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της μόνο προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 109 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούν δάνειο από την ΕΤΕπ, ενώ άνω των 40 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της.

Ο σχεδιασμός πάντως προβλέπει πως μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106 Β και δ.

Capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί