Διακοπή στην δίκη των 28 για τους στημένους αγώνες – Κι ο Μαρινάκης ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την πολυσυζητημένη υπόθεση για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο με τους 28 κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μαζί του συγκατηγορούμενοι ανάμεσα στους άλλους είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Η δίκη εκφωνήθηκε αλλά το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος χωρητικότητας των δικαστικών αιθουσών, προκειμένου να βρεθεί μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα αφού στην παρούσα δίκη μόνο τα δικηγορικά έδρανα καλούνται να εξυπηρετήσουν 35 δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Σήμερα, στο δικαστήριο έδωσαν το «παρών» μόνο 10 εκ των κατηγορουμένων που είναι οι Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάσης Μπριάκο (πρώην αρχιδιαιτητής), Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βέροια), Θανάσης Γιάχος (πρώην διαιτητής Super League), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής Super League) και Κώστας Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής Super League). Οι υπόλοιποι 18 κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας θα δικαστούν οι:

  • Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)
     
  • Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
     
  • Θεόδωρςο Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
     
  • Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)
     
  • Γιάννης Παπακωνσταντίνους (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ)
     
  • Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
     
  • Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής)
     
  • Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής)

Να σημειωθεί ότι οι 6 πρώτοι δικάζονται με την επιβαρυντική περίσταση της διεύθυνσης συμμορίας κατά συναυτουργία και για «Παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που (κατά περίπτωση) ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση» (κακούργημα) αδίκημα για το οποίο δικάζονται και οι 28.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί