Ξεκινά και πάλι, μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, η δική της ΧΑ

Αρχίζουν εκ νέου σήμερα, μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, οι συνεδριάσεις του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τη Χρυσή Αυγή. 

Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα καθίσουν πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων το 2012 στο Ικόνιο Περάματος.

Πρόκειται για τους Αναστάσιο Πανταζή, ένα από τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και τους Κ. Παπαδόπουλο, Δ. Αγριογιάννη, Θ. Μαρία και Μ. Ευγενικό. Η έκτη κατηγορούμενη για την υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η δολοφονική επίθεση είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μεταναστών, στους οποίους επιτέθηκε το τάγμα εφόδου της οργάνωσης στο σπίτι τους την ώρα που κοιμούνταν τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια πήγαν στην ταράτσα όπου κοιμόταν ο τέταρτος ψαράς, Eμπαράκ Αμπουζίντ, του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με ιδιαίτερη βιαιότητα και τον τραυμάτισαν πάρα πολύ σοβαρά (Γιάννης Μπασκάκης, 21.09.2014, «Αφού… επέζησε, πήρε άδεια διαμονής»).

Την επίθεση είχε προαναγγείλει ο τότε βουλευτής της Χ.Α, νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Ι. Λαγός, σε καφετέρια στο Πέραμα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχουν γίνει δέκτες «παραπόνων που υπάρχουν στην Ιχθυόσκαλα» σχετικά με «τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λοιπόν εμείς τους λέμε ότι από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή» (Γιάννης Μπασκάκης, 17.09.2016, «Οι χρυσαυγίτες «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον»).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί