Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε: Μεγάλη φωτιά από τη νύχτα στη Νέα Μάκρη (φωτο- βίντεο)

   «Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

   «Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας. 

   Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση. Γ. Πατούλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

   Στο σημείο επιχειρούν συνολικά αυτή την ώρα 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, εννέα εναέρια μέσα, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί