Μεγάλη φωτιά από τη νύχτα στη Νέα Μάκρη (φωτο- βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περί τις 2:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής. Αν και αρχικά η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο  δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, τις επίγειες δυνάμεις συνοδεύουν πλέον και οι εναέριες με 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι συντονιστικό.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki · 1ωΑπάντηση στον χρήστη @pyrosvestiki

Αναλυτικά: 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Στην #πυρκαγιά στο Λιβίσι, Νέας Μάκρης Αττικής, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 3 Α/Φ και 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π συντονιστικό.86:37 π.μ. – 5 Σεπ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Καταγγελίες για εμπρησμό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. 

Δεν θεωρούν λοιπόν, τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

SKAI.gr@skaigr

Σε εξέλιξη μεγάλη #πυρκαγιά στη #Νέα_Μάκρη.Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή #Λιβίσι και λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για πιθανή εκκένωση https://buff.ly/2MVKaaO 26:02 π.μ. – 5 Σεπ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη SKAI.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί