Καταδικάστηκε γιατρός στην Αλεξανδρούπολη που πήρε «φακελάκι»

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ με την οποία κρίθηκε «ένοχος για δωροδοκία» πανεπιστημιακός γιατρός.

Στο ποινικό σκέλος, ο γιατρός έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 18 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης και τώρα η ποινή του ορίζει πολύμηνη στέρηση μισθού.


Ο γιατρός είχε συλληφθεί πριν 22 μήνες στην Αλεξανδρούπολη, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, να παίρνει φακελάκι πριν από την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης καταρράκτη. Το φακελάκι περιείχε μέσα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ασθενούς, ο γιατρός είχε ζητήσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής και να χειρουργηθεί κατά προτεραιότητα. Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία προέβλεπε η πληρωμή να γίνει μετά το χειρουργείο. Ο ασθενής δεν τήρησε τη συμφωνία, αλλά υποχρεώθηκε να απευθυνθεί εκ νέου στον πανεπιστημιακό γιατρό, όταν παρουσίασε κάποια μετεγχειρητική επιπλοκή. Εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία του, δεν τον δέχτηκε, γιατί δεν του είχε δώσει τα 500 ευρώ που του είχε ζητήσει. Ο ασθενής τότε έκανε καταγγελία στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Τότε δύο αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στο ιατρείο του καθηγητή ως γιοι του ασθενούς με σκοπό να τακτοποιήσουν την οφειλή, και τον συνέλαβαν μόλις εισέπραξε το «φακελάκι».

Στην απολογία του ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως η αμοιβή δεν αφορούσε την εγχείρηση, η οποία έγινε στο νοσοκομείο και ήταν δωρεάν, αλλά τη μετεγχειρητική φροντίδα που του παρείχε στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η υπόθεση εκδικάστηκε πειθαρχικά σε β΄βαθμό – είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της 4ης ΥΠΕ – και είναι τελεσίδικη.

Ο εν λόγω πανεπιστημιακός γιατρός είχε παραιτηθεί του κλινικού έργου του, από πέρυσι τον Μάιο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το ακαδημαϊκό έργο του στο ΠΓΝΑ. ο καθηγητής παραιτήθηκε αυτοβούλως από το κλινικό έργο, διατηρώντας μόνο αυτά της διδασκαλίας και της έρευνας.

Εκκρεμεί η πειθαρχική διαδικασία και για την ακαδημαϊκή του ιδιότητα.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί