Απίστευτο: Γιατρός έσωσε παιδί από πνιγμό και του ήρθε πρόστιμο γιατί δεν πλήρωσε τα… διόδια! (Βίντεο)

Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και καθώς το ΕΚΑΒ απάντησε ότι θα έφθανε στο σημείο σε μια ώρα περίπου, αποφάσισε ο ίδιος με δική του ευθύνη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο – Δύο χρόνια μετά όμως πήρε το ‘’παράσημό’’ του

Έκανε έναν αγώνα … δρόμου, πιστός στο καθήκον του, για να σώσει παιδί που κινδύνευε η ζωή του και του ζητάνε…. τα χρήματα από τα διόδια! Το περιστατικό που προκαλεί τραγική εντύπωση, συνέβη στην παραλία Οφρυνίου του Ν. Καβάλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το grtimes.gr, το καλοκαίρι του 2019 ένα μικρό αγόρι κινδύνευσε να πνιγεί και σώθηκε χάρη στην σωτήρια επέμβαση γιατρού που τυχαία βρισκόταν στο σημείο. Ο γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες έκρινε ότι η ζωή του παιδιού διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο και ότι έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας καθώς κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για τη σωτηρία του.

Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και καθώς το ΕΚΑΒ απάντησε ότι θα έφθανε στο σημείο σε μια ώρα περίπου, αποφάσισε ο ίδιος ο γιατρός με δική του ευθύνη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού πρώτα ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους, ΕΚΑΒ, νοσοκομείο, αστυνομία και διόδια. Η κατάληξη ήταν ευτυχής καθώς το παιδί σώθηκε με την πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού. Δύο χρόνια μετά όμως ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε το ‘’παράσημο’’ του καθώς του ήρθε πρόστιμο από την εταιρεία γιατί δεν πλήρωσε στον σταθμό των διοδίων. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Επιλογές και η Ελένη Μωραΐτη. Το περιστατικό σχολίασαν άνθρωποι που ανήκουν στον τομέα της Υγείας.

«Μπράβο του τον παραδέχομαι», ήταν ο σχολιασμός του Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Σερρών κ. Άγγελου Βάκαλου για το συγκεκριμένο περιστατικό ο οποίος επισήμανε τη γενναιότητα της πράξης του ιατρού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

O Σερραίος γιατρός υπέβαλε ένσταση, για την οποία και του ξαναζήτησαν τα στοιχεία και τώρα βρίσκεται σε αναμονή της οριστικής απάντησης.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί