Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» – Τραυματίστηκε γιατρός

Σοκάρουν οι εικόνες από τον χώρο ανάπαυσης των γιατρών στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, όπου σήμερα κατέρρευσε η οροφή πάνω σε έναν χειρουργό που ξεκουραζόταν στο σαλόνι, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι, στο χέρι και στο κεφάλι.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το Thesstoday.gr, οι πλάκες της οροφής αποκολλήθηκαν εντελώς από το ταβάνι και προσγειώθηκαν στο σαλόνι οπου αναπαύονται οι γιατροί, με αποτελέσμα τον τραυματισμό του χειρουργού που βρισκόταν απο κάτω. Στους τοίχους υπάρχει μούχλα και εκτεταμένες φθορές, ενώ τμήμα απο το πάτωμα έχει ξεκολλήσει. Και όλα αυτά, σε έναν χώρο που προσφέρεται για ανάπαυση του ιατρικού προσωπικού που εργάζεται εφημερίες. Ο πρόεδρος των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, Στέφανος Χατζηλιάδης τονίζει στο Τhesstoday.gr ότι “εδώ και χρόνια ζητάμε να αλλάξει η οροφή, αλλά σήμερα έγινε το κακό”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ίδιος κάνει λόγο για παραμέληση από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου τονίζοντας πως “εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η οροφή, όμως η διοίκηση ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα και μας απαντάει πως δεν υπάρχουν χρήματα. Εδώ και πέντε χρόνια ζητάμε εξωραιοποίηση του χώρου, να βαθύνουν οι κοιτώνες, όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είναι ανθρώπινες αυτές οι συνθήκες”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Θα μπορούσε να χτυπήσει πολύ περισσότερο”

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο γιατρός τραυματίστηκε από τις μεγάλες πλάκες της οροφής, που έπεσαν πάνω του. “Ευτυχώς χτύπησε ελαφρά, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα, αν έπεφτε απευθείας στο κεφάλι του. Μιλάμε για έναν χώρο που φιλοξενεί τους γιατρούς που έχουν εφημερία, τουλάχιστον 15 άτομα σε καθημερινή βάση και σε γενική εφημερία τα διπλάσια”, εξηγεί. Μάλιστα, κατασκευές στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν και πριν από ένα χρόνο, καθώς όποτε έβρεχε υπήρχε εισροή υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου και στους κοιτώνες. “Είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η κεραμιδοσκεπή αλλά λόγω του μεγάλου κόστους έγινε μόνο η επισκευή”, σημειώνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μεγάλο πρόβλημα για το νοσοκομείο αποτελεί η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον κ. Χατζηλιάδη. “Δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για να αναλαμβάνει αυτά που προκύπτουν. Υπάρχουν 2-3 τεχνικοί που δεν αρκούν, ενώ κανονικά πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15. Προσπαθούν, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν και πρέπει να περιμένουμε να διορθώνονται όλα από εργολάβους”, σημειώνει ο πρόεδρος των Εργαζόμενων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhesstoday.gr ο χειρουργός που χτυπήθηκε από την οροφή είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα χτυπήματά του ήταν ελαφρά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί