Συγκλονίζει ο γιος του πιλότου του ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Πόρο: «Πετούσε επειδή δεν είχε βγει η σύνταξή του»

“Ο πατέρας μου ουσιαστικά υποχρεώθηκε να πάει για δουλειά σε αυτή την ιδιωτική εταιρεία για οικονομικούς λόγους. Η σύνταξή του από την Πολεμική Αεροπορία δεν έχει ακόμα βγει” δήλωσε στη Realnews ο Βαγγέλης Καρυστινός, γιος του 57χρονου πιλότου του ελικοπτέρου, το οποίο την περασμένη Τρίτη προσέκρουσε σε καλώδια και κατέπεσε στη θάλασσα.

“Η καθυστέρηση στην καταβολή της σύνταξης οφείλεται στο γεγονός ότι ο πατέρας μου άνηκε σε μια ειδική κατηγορία, των αξιωματικών εκτός οργανικών θέσεων, καθώς είχε συμπληρώσει πάνω από 35 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία. Αν και δεν επρόκειτο να φύγει, τελικά, μέσα σε μια νύχτα το 2017, έμαθε ότι θα οδηγηθεί σε αναγκαστική αποστρατεία. Μάλιστα ο ίδιος είχε καταθέσει έγγραφα για να επιστρέψει στην Αεροπορία αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό” πρόσθεσε.

“Μέχρι και πριν από λίγο καιρό που μιλήσαμε για το θέμα, μου είπε ότι ακόμα δεν έχει βγει η σύνταξή του. Τηλεφωνούσε στις αρμόδιες υπηρεσίες και του απαντούσαν ότι δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας για το πότε θα αρχίσει να καταβάλλεται η σύνταξη” τονίσει ο 35χρονος πρωτότοκος γιος του άτυχου πιλότου.

“Τα προηγούμενα χρόνια είχε αγοράσει ένα σπίτι στη Μάνδρα, ήταν μια πολύ οικονομική κατοικία. Όμως τα δάνεια έτρεχαν και δυσκολευόταν πάρα πολύ να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Αναγκάστηκε για αυτόν τον λόγο να βρει νέα δουλειά και αποφάσισε να κάνει αυτό που αγαπάει, δηλαδή να πετάει” ανέφερε.

“Ξεκίνησε τον Απρίλιο. Μου έλεγε τότε ‘ευτυχώς βρήκα δουλειά, θα μπορέσω να ανασάνω’. Και μετά έγινε αυτό που έγινε” συμπλήρωσε.

Του Αλέξανδρου Κόντη, enikos.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί