Ορκίστηκαν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο υπαίθριο αμφιθέατρο της σχολής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου,του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Οδυσσέα Ζώρα, των καθηγητών της σχολής και πλήθους κόσμου. 

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη όλους τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειές τους, τόνισε μεταξύ άλλων: «πρέπει να είστε υπερήφανοι που αποφοιτήσατε από μια εκ των κορυφαίων ιατρικών σχολών της Ελλάδος, ίσως την κορυφαία. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε και να εργαστείτε δημιουργικά,  εδώ, στον τόπο μας». 

«Θέλουμε να δούμε τους γιατρούς μας να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο της Κρήτης και της Ελλάδας. Θέλουμε τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στην τελετή απονομής των πτυχίων στους πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους γονείς τους μαθητές και το επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου για την εξαιρετική δουλειά και την προσφορά τους στην Κρήτη, Σημειώνοντας πως το πανεπιστήμιο Κρήτης έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού μας. 

Όπως τόνισε ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας «η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις άλλες αντίστοιχες σχολές και Ένα πανεπιστήμιο που διακρίνεται σε όλες τις ταξινόμησεις Σίγουρα ανάμεσα σε αυτά της Ελλάδας αλλά και από πολλά του εξωτερικού».

  Πριν την τελετή, μια ιδιαίτερη ομιλία, διανθισμένη με τραγούδια, απηύθυνε στους παρευρισκομένους και κυρίως στους φοιτητές, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. 

Την απονομή των πτυχίων έκανε ο κοσμήτορας της ιατρικής σχολής Γεώργιος Κοντάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί