Οργή στη Μιανμάρ μετά τον βιασμό 3χρονου κοριτσιού

Από τον οδηγό του βρεφονηπιακού σταθμού που πήγαινε

Διαδήλωση, στην οποία μετείχαν έξι χιλιάδες πολίτες, έγινε στην Γιανγκόν, πρωτεύουσα της Μιανμάρ, ζητώντας τη δίκη και παραδειγματική τιμωρία του δράστη του βιασμού ενός νηπίου σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό τον περασμένο Μάιο στην πόλη Ναϊπιτάου, διοικητική πρωτεύουσα της χώρας.

Η αστυνομία της Μιανμάρ συνέλαβε τον ύποπτο του βιασμού του 3χρονου κοριτσιού, ένα οδηγό του βρεφικού σταθμού, μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο έχει δεχθεί πολύ σοβαρές επικρίσεις για έλλειψη επαγγελματισμού και την καθυστέρηση να τον εντοπίσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία έπρεπε να γίνει πολύ μεγάλη έρευνα για να εντοπιστεί και να αναγνωριστεί ο δράστης, διότι το κοριτσάκι τώρα άρχισε να συνέρχεται στο νοσοκομείο χάρη στη θεραπεία.

Επίσης, έκλεισε και ο βρεφονηπιακός σταθμός, διότι όπως αποδείχθηκε λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Η κυβέρνηση της Άουνγκ Σαν Σούου Κι, η οποία εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία το 2015, έπειτα από δεκαετίες στρατιωτικού νόμου, δεν έχει κατορθώσει να επιβάλει κράτος δικαίου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Γιανγκόν, φορώντας λευκά μπλουζάκια που έγραφαν «Δικαιοσύνη για τη Βικτόρια» ή «Δεν θέλουμε άλλη Βικτόρια», όπου «Βικτόρια» το ψευδώνυμο του μικρού κοριτσιού που έπεσε θύμα βιασμού.

Μεταξύ άλλων, εκτός από απόδοση δικαιοσύνης, οι διαδηλωτές ζητούσαν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των παιδιών στη χώρα. Επίσης, είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη ότι η αστυνομία είναι διεφθαρμένη και ανίκανη.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί