Λίβανος: Νεκρή 6χρονη μετά από βιασμό

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τον θάνατο ενός εξάχρονου κοριτσιού, μετά από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Markaziah ανέφερε ότι δύο ξεχωριστές αναφορές ιατροδικαστών επιβεβαίωσαν ότι είχε βιαστεί πριν από το θάνατό της.

Όπως αναφέρει το αραβικό site Asharq Al Awsat, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 6χρονη έμενε τις τελευταίες οκτώ ημέρες στο σπίτι των παππούδων της (γονείς της μητέρας της) στην περιοχή Minieh στο βόρειο Λίβανο, μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού έσπευσε στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο Al-Minieh όπου είχε μεταφερθεί η 6χρονη με υψηλό πυρετό και την πήρε, αν και ο γιατρός είχε ζητήσει την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα, το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων της.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι υπήρχαν μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη και επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση. Η οικογένεια του πατέρα της κατέθεσε μήνυση κατά των γονιών της μητέρας της.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) ανέφερε ότι η Εισαγγελία έστειλε δύο ιατροδικαστές για να διεξαγάγουν την ιατρική εξέταση προκειμένου να συντάξουν έκθεση που να περιγράφει λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού και τι ακριβώς οδήγησε στο θάνατό της.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του ανακοίνωσε ότι «παρακολουθούμε την υπόθεση και τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, το οποίο μεταφέρθηκε δύο φορές την ίδια μέρα στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο Al-Minieh».

Σειρά μεμονωμένων εγκλημάτων μέσα σε μία εβδομάδα

Όπως αναφέρει το Asharq Al Awsat τραγικός θάνατος της 6χρονης ακολουθεί μια σειρά μεμονωμένων εγκλημάτων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένου ενός 75χρονου άνδρα που σκότωσε τη γυναίκα του στο σπίτι του στην πόλη Al-Adaiseh στο νότιο Λίβανο, με κυνηγετικό τουφέκι. 

Επιπλέον, στην περιοχή Qornet al-Sawda κοντά στην πόλη Bsharri στο βόρειο Λίβανο, ένας νεαρός άνδρας, ο Haitham Tawk, βρέθηκε σκοτωμένος από ελεύθερους σκοπευτές. Ο λιβανέζικος στρατός χρησιμοποίησε την αεροπορία για να αναζητήσει τους δράστες, ενώ υπήρχαν εκκλήσεις για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί