Δήλωσε ένοχη για κατάχρηση δημοσίων πόρων η σύζυγος του Νετανιάχου

Ένοχη για κατάχρηση δημόσιων πόρων δήλωσε σήμερα η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Σάρα Νετανιάχου, μετά από συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές ώστε να της επιβληθεί πρόστιμο και όχι και ποινή φυλάκισης. Έτσι θα υποχρεωθεί να πληρώσει 10.000 σέκελ (περίπου 2.500 ευρώ) και αποζημίωση προς το κράτος ύψους 45.000 σέκελ (περίπου 11.000 ευρώ).

Η ίδια είχε κατηγορηθεί αρχικά για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης επειδή είχε παραγγείλει σε εταιρείες κέτερινγκ γεύματα συνολικής αξίας περίπου 85.000 ευρώ –χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι– υποστηρίζοντας ψευδώς ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. 

Η κατηγορία για απάτη κατέπεσε και η Νετανιάχου κρίθηκε ένοχη για σκόπιμη εκμετάλλευση της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από τρίτο πρόσωπο για δικό της όφελος. Ο δημόσιος υπάλληλος που κατηγορήθηκε μαζί με την 60χρονη τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 10.000 σέκελ.

«Καταλαβαίνετε τι παραδέχεστε;» την ρώτησε ο δικαστής και εκείνη απάντησε λακωνικά «Μάλιστα». Νωρίτερα αντιμετώπισε με πλατύ χαμόγελο τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο δικαστήριο πριν να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εξηγώντας την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συμφωνία, οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν το καθαρό ποινικό μητρώο της κατηγορουμένης, τη δημόσια ταπείνωση που υπέστη ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει –σχεδόν εννέα χρόνια– από τη διάπραξη του αδικήματος.

Ο «Μπίμπι» δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο ιστότοπος YNet ανάρτησε τη φωτογραφία ενός σημειώματος που, όπως αναφέρει, της έστειλε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και το οποίο έγραφε: «Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Να είσαι δυνατή».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί