Σε ΔΕΥΑΗ και Σώμα Επιθεώρησης Ηρακλείου κλιμάκια του ΚΚΕ

Στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) στη Φοινικιά περιόδευσε τη Πέμπτη 13/6, κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, ενώ περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή, πραγματοποιήθηκε στο Σώμα Επιθεώρησης Ηρακλείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του κόμματος, στην συνάντηση στην ΔΕΥΑΗ, οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την αγωνία τους για τις εργασιακές συνθήκες, καθώς η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Όπως ανέφεραν, το επόμενο διάστημα θα βγουν σε σύνταξη 35 άτομα από το προσωπικό, χωρίς να προβλέπεται αναπλήρωσή τους. Ταυτόχρονα η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται και η υπηρεσία έχει διογκωμένα χρέη, γιατί το κράτος δεν καλύπτει τα έργα που απαιτούνται, ενώ υπάρχει κίνδυνος το επόμενο διάστημα να αναλάβουν ακόμα περισσότεροι εργολάβοι, τομείς της ΔΕΥΑΗ, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον λαό του Ηρακλείου.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ανέδειξε το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο του ΚΚΕ, με την κατάθεση μίας σειράς ερωτήσεων στην Βουλή για τα οξυμμένα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία την ύπαρξη ενός ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους ώστε να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και η χρηματοδότηση, προκειμένου αφ’ ενός να ολοκληρώνονται τα έργα που απαιτούνται για να υπάρχει φθηνό και ποιοτικό νερό για τον λαό και αφετέρου να μπει τέλος στην απαράδεκτη εντατικοποίηση της εργασίας, όπως συμβαίνει σήμερα με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ.
Τόνισε ότι η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ, θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και να προκύψει. Ακριβώς γιατί πίσω από την προεκλογική αντιπαράθεση που προσπαθούν να στήσουν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, κρύβουν ότι όλοι τους έχουν το ίδιο αντιλαϊκό-αντιδραστικό «σχέδιο». Είναι ήδη όλοι τους δεσμευμένοι στους εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων που όλοι μαζί ψήφισαν και εφάρμοσαν, στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για ελαφρύνσεις προς όφελός τους και παραπέρα πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ ειδικά για υπηρεσίες όπως η ΔΕΥΑΗ, όλοι τους υιοθετούν την λογική κόστους-οφέλους, που έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση.
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να σκεφτούν με βάση το τι έχει ανάγκη ο λαός μας την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα στο πλάι των εργαζόμενων, που μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση αγώνων, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις. Η ψήφο στο ΚΚΕ στις 7 Ιούλη είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος!

Σχετικά με την περιοδεία του ΚΚΕ στο Σώμα Επιθεώρησης Ηρακλείου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κόμματος, στην συνομιλία τους με τους εργαζόμενους, σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στα εργασιακά, ανέδειξαν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κοκορομαχούν για την 7ήμερη εργασία, με τον πρώτο να υπόσχεται σε μεγαλοξενοδόχους ότι θα σαρώσει «τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» και τον δεύτερο να αρπάζει την ευκαιρία για να ξαναπαίξει το προεκλογικό παιχνίδι των «δύο σχεδίων», που δήθεν το ένα αντιμάχεται το άλλο.

Στην πραγματικότητα όμως και οι δύο υπηρετούν το ίδιο σχέδιο του κεφαλαίου, με τα αντεργατικά μέτρα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτά που έχουν προετοιμάσει το έδαφος στην επόμενη κυβέρνηση για τα νέα χτυπήματα που αξιώνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιπλέον σημείωσαν πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, επιχειρούν να κρύψουν, ότι όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν διαμορφώσει και βαθαίνουν συνεχώς την σημερινή εργασιακή ζούγκλα, με πλήρη νομοθέτηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και την στρατηγική της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και να τηρούν τον νόμο και να κάνουν το οκτάωρο δεκάωρο και δωδεκάωρο, να μετατρέπουν το 5ήμερο σε 7ήμερο και να είναι νόμιμοι. Αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις στον κλάδο του Τουρισμού, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο Εμπόριο με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ενίσχυσε και με δικό του νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους επίσης ανέδειξε ότι σε αυτήν την εικόνα της κατακρεούργησης των εργατικών δικαιωμάτων, έρχονται να προστεθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο ΣΕΠΕ, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στο έργο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, γεγονός που ευνοεί την ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία των εργοδοτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ σοβαρές ευθύνες, γιατί συνεχίζει και ενισχύει την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΣΕΠΕ. Λέξη δεν λένε για τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, από τα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν και επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας στα γκέτο της εργοδοσίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποφασίσουν με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στον αγώνα των εργαζόμενων για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για επαναφορά των ΣΣΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι λοιπόν στην κάλπικη αντιπαράθεση που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις αυτήν την βαρβαρότητα. Για να είναι και πιο δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η Κοινωνική Συμμαχία, για να μπουν μπροστά και αποφασιστικά, οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας, χρειάζεται η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί