Για μια ρεβάνς, με τη στήριξη ΝΔ- ΚΙΝΑΛ, ή μήπως θα κάνει ό,τι δεν έκανε 12 χρόνια παχιών αγελάδων; (εικόνες)

Ο Γιάννης Κουράκης, με μια μεγάλη “προίκα” από την κυβέρνηση Σημίτη και τις παχιές αγελάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαταστάθηκε ως δήμαρχος Ηρακλείου την 1η Ιανουαρίου του 2003. Κι έμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014, επί τρεις συνολικά θητείες, έχοντας μάλιστα “μπρεζνιεφικά” ποσοστά στις εκλογές, που έφταναν το 75%, άρα την συντριπτική συναίνεση των Ηρακλειωτών.

Θα μιλήσουμε μόνο για το δημοτικό έργο: είχε λοιπόν μπόλικο χρήμα και ευρύτατη συναίνεση και ανοχή της πόλης, να κάνει ό,τι σκεφτόταν και σχεδίαζε.

Τώρα, μετά από μια θητεία στην αντιπολίτευση, που τον οδήγησε όμως να υπηρετήσει την Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ κι όχι την πόλη του Ηρακλείου, διεκδικεί την επιστροφή του στο δημαρχιακό αξίωμα, για μια τέταρτη θητεία, στην οποία διακηρύττει ότι θέλει να κάνει το Ηράκλειο “διαμάντι της Μεσογείου”, να αξιοποιήσει τα Ενετικά Τείχη και τα μνημεία, να γεμίσει πράσινο την πόλη, να κάνει σχέδιο και χωροταξική ανάπτυξη, να διαμορφώσει υποδομές, να ενισχύσει το εισόδημα των κατοίκων από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και άλλα πολλά που θα δείτε στη συνέχεια ότι στοχεύει (εικόνες παρακάτω) στην… τέταρτη θητεία!

Συγγνώμη, αλλά επειδή στο κεφάλι πρέπει να κουβαλάμε και στοιχεία λογικής και νοημοσύνης, αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Κουράκης στα 12 χρόνια της παντοδυναμίας του, με άφθονο χρήμα στις εποχές των παχιών αγελάδων και με συντριπτική πλειοψηφία στην κοινωνία αλλά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, δεν τα έκανε όλα αυτά και θα τα κάνει τώρα, στις εποχές που το χρήμα δεν τρέχει στους δρόμους, ασφαλώς τα “μπρεζνιεφικά” ποσοστά ανήκουν στο παρελθόν μαζί με τις απόλυτες πλειοψηφίες;

Ή απλά να πούμε ότι και για το “ονόρε”, επιδιώκει μια επιστροφή; Στην ουσία για μια ρεβάνς και μια εκδίκηση…

Εκτός κι αν παραδεχτεί ότι 12 χρόνια δεν μπόρεσε, άρα δεν υπάρχει και κανένας λόγος επιστροφής ενός που δεν μπόρεσε. Ή μήπως θα μπορέσει τώρα που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και το σχήμα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, η στήριξη δηλαδή όλου του παλιού πολιτικού συστήματος στον συνδυασμό του…

Candiot

ΥΓ: Δείτε μερικές από τις στοχεύσεις του μέσα από τις αναρτήσεις του στο facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί