Πόλεμος στη ΝΔ για τη στήριξη Κουράκη: Οι καταγγελίες Πασπάτη – Μπαντουβά και οι αντιπαραθέσεις! (εικόνες)

Ένας σφοδρός εσωκομματικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στην τοπική ΝΔ, με αφορμή την επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει τον Γιάννη Κουράκη ως υποψήφιο δήμαρχο.

Δείτε:

Και επίσημα: Η ΝΔ στηρίζει ως “ανεξάρτητο” υποψήφιο τον Γ. Κουράκη, στον οποίο όμως έχει δώσει χρίσμα η Φώφη!

Στήριξη Αυγενάκη στο ψηφοδέλτιο Κουράκη, μέσω του “ανθρώπου” του, αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου! (φωτο)

 

Με έντονο τρόπο αντέδρασε στη στήριξη Κουράκη από τη ΝΔ, ο επιλαχών βουλευτής του κόμματος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, Γρηγόρης Πασπάτης.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, “η υποψηφιότητα του κ. Κουράκη για το δήμο Ηρακλείου δεν συνάδει με την ιστορία, το ύφος και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς παράταξης στην πόλη μας”.

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο πρώην βουλευτής, Κώστας Μπαντουβάς, ο ο οποίος, σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Πασπάτη και απαντώντας σε άλλο χρήση, μίλησε ακόμα πιο σκληρά για “αηδιαστική συναλλαγη- διαπλοκη μιντιακής/εκδοτικής και επιχειρηματικής φύσεως”!

 

Αυτή όμως η θέση του τον έβαλε στο στόχαστρο του εσωκομματικού του αντιπάλου, Λευτέρη Αυγενάκη, που ήταν και ο “εμπνευστής” της στήριξης Κουράκη, μαζί με το ΚΙΝΑΛ ! Ο ίδιος βέβαια ο κ. Αυγενάκης δεν μίλησε, αλλά μίλησαν οι “άνθρωποί” του και είναι φανερό ότι διοχετεύτηκαν σχόλια σε μέσα ενημέρωσης από τον ίδιο τον γραμματέα της ΝΔ σε βάρος του κ. Πασπάτη.

Επίσης η πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αθηνά Σπανάκη, κατά τα φαινόμενα υποψήφια βουλευτής της ΝΔ σε συνεχείς αναρτήσεις της επιτίθεται στον κ. Πασπάτη για τη θέση που εξέφρασε!

ΠΡΟΣ κο ΠΡΟΕΔΡΟ…

Επαναλαμβάνω πως ο κύριος Πασπάτης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του (Γρ.Πασπάτης : “Η υποψηφιότητα του κου Κουράκη για το Δήμο Ηρακλείου δεν συνάδει με την ιστορία,το ύφος και τα πολιτικά χαρακτηρηστικά της κεντροδεξιάς παράταξης της πόλης μας”) για τους εξής λόγους:
-Συνεργάστηκε απόλυτα με τον κύριο Κώστα Βαρδαβά(για πολλά χρόνια συνεργάτη του κ.Κουράκη)χωρίς καμία αναστολή.
-Πήγε πολλές φορές κόντρα στις θέσεις του κόμματος της ΝΔ στηρίζοντας ιδεολογικά αντίθετες απόψεις.
-Συμμετείχε στην διαγραφή στελεχών της ΝΔ από την Δύναμη Πολιτών, επειδή απλά τόλμησαν να εκφράσουν άποψη.
-Γνώριζε ότι η αυλή του Δημάρχου αποτελείται κυρίως από άτομα συνεργάτες του κυρίου Ανδρουλάκη τα οποία μάλιστα έκαναν μέσα από την Λότζια ,αγώνα υπέρ του ,εναντίον της Γεννηματά, ενώ ήταν αντίθετος για πολιτικές δράσεις εντός του δήμου.
-Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κύριος Πασπάτης πήρε από τους πολίτες 4.000 ψήφους. Από αυτό και μόνο έπρεπε να καταλάβει πόσο μεγάλη ευθύνη είχε απέναντί τους. Αντίθετα όχι μόνο άφησε να περάσουν πέντε χρόνια χωρίς καμία υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά αντίθετα στήριξε όσους απλά “διακοσμούν” θέσεις εξουσίας.
Ο κύριος Πασπάτης αφού είδε την πόλη που τον τίμησε να παραμελείται και να αγανακτεί και είδε επίσης στελέχη της ΝΔ να διχάζονται, γιατί δεν σήκωσε το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση πάνω του?
Δεν τον άφησαν οι συμφωνίες ή ο στόχος της Βουλής?
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που λιγοψύχησε, θα έπρεπε τουλάχιστον να μην κάνει μαθήματα ηθικής.
Ελάτε λοιπόν κύριε Πασπάτη, αφού είστε αντίθετος για ιστορικούς λόγους. Βγείτε μπροστά, σηκώστε το ανάστημα και πάρτε την υπόθεση του δήμου στα χέρια σας κι εγώ θα είμαι ο πρώτος στρατιώτης.
Διαφορετικά συνεχίστε τον προσωπικό αγώνα σας για μια θέση στην Βουλή και αφήστε την ηθική και την ιστορία να την κρίνουν οι πολίτες και μόνο.
-ΥΓ..Μια ερώτηση προς τον κύριο Πασπάτη.
Ποια η άποψη σας για την τότε συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ποια η θέση σας σε μια μελλοντική μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αν χρειαστεί? “Συνάδει”???

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης