Αλγερία: Υπό κράτηση επιχειρηματίας που υποστηρίζει τον παραιτηθέντα πρόεδρο Μπουτεφλίκα

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Αλγερία μετά το βελούδινο πραξικόπημα. O αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ζήτησε με διάγγελμά του να κηρυχθεί ανίκανος για την άσκηση των καθηκόντων του ο γηραιός πρόεδρος Μπουτεφλίκα. Ο πρόεδρος της Αλγερίας τα τελευταία 20 χρόνια, Μπουτεφλίκα παραιτήθηκε χθες, και σήμερα συνελήφθη στενός συνεργάτης του.

Δείτε: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αλγερίας μετά το τελεσίγραφο του στρατού

Πιο συγκεκριμένα , ο Αλί Χαντάντ, ένας σημαντικός Αλγερινός επιχειρηματίας που ανήκει τον στενό κύκλο του πρώην προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και τέθηκε υπό κράτηση, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι αλγερινές αρχές κατέσχεσαν τα διαβατήρια περίπου δέκα Αλγερινών επιχειρηματιών που τελούν υπό έρευνα κατηγορούμενοι για διαφθορά.

Ο Χαντάντ συνελήφθη πριν από λίγες μέρες την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με την Τυνησία.

Οι λόγοι της σύλληψης του Χαντάντ, προέδρου της σημαντικότερης ιδιωτικής κατασκευαστής εταιρείας της Αλγερίας, ο οποίος παραιτήθηκε την Πέμπτη από την Ένωση Εργοδοτών, δεν είχαν γίνει μέχρι σήμερα, επομένη της παραίτησης του Μπουτεφλίκα, γνωστοί.

Υπενθυμίζεται ότι, ένα τεράστιο πλήθος ζήτούσε για έξι διαδοχικές εβδομάδες την αποχώρηση του 82χρονου προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα από την εξουσία, υποστηρίζοντας την πρόταση του αρχηγού του γενικού επιτελείου για παραμερισμό του Προέδρου.

Χτες, εκατοντάδες Αλγερινοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Αλγέρι, για να «γιορτάσουν» την αποχώρηση του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Οι διαδηλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, κρατούσαν σημαίες της Αλγερίας. Άλλοι, επέβαιναν σε αυτοκίνητα και κινούνταν προς το κέντρο, εκεί όπου στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εναντίον του βετεράνου ηγέτη.

«Ο Θεός είναι μεγάλος», ακούστηκε να φωνάζει ένας άνδρας, ενώ η τηλεόραση μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση τη συγκέντρωση.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ – Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί