Νέο πρόβλημα στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπ. Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στην Νέα Υόρκη

Από την πρώτη – ανεπίσημη – συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπό γερμανική προεδρία υποχρεώθηκε να απουσιάσει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, εξαιτίας νέου προβλήματος που παρουσιάστηκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ», τύπου Α340, παρουσίασε πρόβλημα στον έναν τροχό, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του αεροδρομίου, να μην μπορεί να κινηθεί μόνο του προς την θέση στάθμευσης. Παρέμεινε έτσι για περισσότερο από μία ώρα σε σημείο από όπου δεν ήταν εφικτή η αποβίβαση, με αποτέλεσμα ο κ. Μάας να φθάσει με καθυστέρηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Το αεροπλάνο επισκευάστηκε στην Νέα Υόρκη και επέστρεψε νωρίτερα σήμερα με τον κ. Μάας στο Βερολίνο.

Το ίδιο αεροσκάφος, τον περασμένο Νοέμβριο, και ενώ πετούσε με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προς Μπουένος Άιρες, είχε επιστρέψει στην βάση του, στην Κολωνία, λόγω προβλήματος στο σύστημα του ασυρμάτου. Τότε η καγκελάριος είχε μεταβεί στην Αργεντινή με εμπορική πτήση των ισπανικών αερογραμμών και το κυβερνητικό αεροσκάφος είχε παραμείνει για γενικό έλεγχο και επισκευή στην βάση της Lufthansa, στο Αμβούργο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων προβλημάτων του στόλου των κυβερνητικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούν οι γερμανοί αξιωματούχοι, τα οποία οδήγησαν πρόσφατα την κυβέρνηση στην απόφαση να αγοράσει δύο νέα αεροσκάφη τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί