Συναγερμός στη Γαλλία με Mirage 2000 που χάθηκε από τα ραντάρ – Αναφορές για συντρίμμια

Από τα ραντάρ εξαφανίστηκε ένα γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, σε ορεινή περιοχή της ανατολικής Γαλλίας. Λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκαν συντρίμμια του μαχητικού.

Ο λόγος για ένα Mirage 2000D, με δύο πιλότους, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 11 το πρωί (τοπική), λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Nancy-Ochey, με δύο πιλότους.

Σύμφωνα με το BBC, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στα βουνά κοντά στα σύνορα με την Ελβετία σε μία περιοχή που σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση, ανάμεσα στο Ντουμπ και τον Ιούρα, όπως έγινε γνωστό.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων ένα αλεξίπτωτο και ένας χάρτης, βρέθηκαν στην περιοχή και οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν επιζώντες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε αυτή τη μεγάλη, ορεινή περιοχή, καθίστανται ακόμη δυσκολότερες λόγω του χιονιού και της περιορισμένης ορατότητας.

“Αναζητούμε το αεροσκάφος αυτό που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σε έναν τομέα ανάμεσα στο Ανω Ντουμπ και τον Άνω Ιούρα”, ανέφερε η περιφέρεια. Οι αρχές δεν γνωρίζουν αν το Μιράζ συνετρίβη ή αν οι πιλότοι κατάφεραν με κάποιο τρόπο να το προσγειώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί