Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 19 νεκροί από φωτιά – Ανάμεσά τους 9 παιδιά

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων και 9 παιδιά – έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς, κάνοντας λόγο για «τρομακτικό απολογισμό». «Πρόκειται για μια από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουμε δει κατά τη σύγχρονη εποχή», δήλωσε. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί, κινητοποιήθηκαν περίπου 200 άντρες της πυροσβεστικής. Το κτίριο έχει, συνολικά, 19 ορόφους. Σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60, ενώ 13 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο. Ο Στέφαν Ρίγκελ, εκπρόσωπος του δημάρχου Άνταμς, οι πυροσβέστες «έβρισκαν, σε κάθε όροφο, θύματα, με καρδιακή και αναπνευστική ανακοπή. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στην πόλη μας. Αναμένουμε περισσότερους θανάτους».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ δεύτερου και τρίτου ορόφου. Οι πυροσβέστες βρήκαν την πόρτα του διαμερίσματος ανοιχτή, γεγονός που προφανώς επέτρεψε στη φωτιά και τον καπνό να εξαπλωθούν με ταχύτατους ρυθμούς και προς τις άλλες κατοικίες του κτιρίου. Ως προς την προέλευσή της η φωτιά δεν θεωρείται ύποπτη, αλλά τα αίτια ερευνώνται.

Κάτοικος της πολυκατοικίας δήλωσε στη Νew York Post ότι έπινε καφέ στο διαμέρισμά της, όταν μύρισε τον καπνό. «Αρχίσαμε να βάζουμε βρεγμένες πετσέτες κάτω από την πόρτα. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κοιτάξαμε έξω από τα παράθυρα και είδαμε τους τραυματιοφορείς να βγάζουν από το κτίριο πτώματα», δήλωσε η 27χρονη Κρίσταλ Ντίαζ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί