Προκριματικά EURO 2020: Όρθια η Εθνική στη Βοσνία

Μπορεί να την… Πιάνιτς στον ύπνο την Ελλάδα, να τις βάζει δυο γκολ μέχρι το 15’ και να της κάνει τη ζωή δύσκολη με το καλησπέρα στο ματς και στον όμιλο η Βοσνία, αλλά αυτή η ομάδα αντιδρά εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και φεύγει από τη Ζένιτσα με τη γκολάρα του Κολοβού με βαθμό πρόκρισης!

Αντίδραση και πέναλτι-γκολ Φορτούνη, αποβολή Πιάνιτς και 2-2 ο Κολοβός, χρυσή αλλαγή Αναστασιάδη. Προβληματική ανασταλτικά εκκίνηση, παιδαιριώδη λάθη και δυο γκολ από Βίστσα και Πιάνιτς η ομάδα του Προσινέτσκι. Εντυπωσιακή βελτίωση με τις αλλαγές Αναστασιάδη σε διάταξη (4-4-2) και πρόσωπα (Μασούρας, Κολοβός).

Η διάταξη της εθνικής σε 5-4-1:
Βλαχοδήμος στο τέρμα, οι Κουρμπέλης, Παπασταθόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Κούτρης στο κέντρο του γηπέδου οι Σάμαρης, Μπουχαλάκης και Ζέκα (θα επιτηρεί τον Πιάνιτς όπως το 2017) και μπροστά ο Φορτούνης ελεύθερος, με τον Δώνη φορ.

Α΄Ημίχρονο
Από κόρνερ του Κολάσινατς, ο Βίστσα κάνει το πρώτο σουτ, η μπάλα κοντράρει και στην επαναφορά, με την ελληνική άμυνα απούσα, δεύτερο σουτ στα δίχτυα και 1-0 από στατική φάση, η Βοσνία στην πρώτη φάση στο ματς άνοιξε το σκορ. Και στη δεύτερη ευκαιρία της στον αγώνα έφτασε εύκολα στο 2-0 με φάουλ του Πιάνιτς που… πιάνιτς στον ύπνο την ελληνική άμυνα και τον Βλαχοδήμο. Με 2-0 σκορ στο 15’, η Βοσνία οργανώθηκε στο μισό γήπεδο και η εθνική ομάδα, σε διάταξη 4-4-2 πλέον, αντέδρασε, κράτησε μπάλα, είχε ευκαιρία με τον Φορτούνη, αλλά γκολ δεν έβαλε, παρά τη σαφή αγωνιστική της βελτίωση. Πιάστηκε πάντως στον ύπνο στην εκκίνηση και έδειξε αδύναμη ανασταλτικά σε δυο στατικές φάσεις που απέφεραν και ισάριθμα γκολ.

Β΄Ημίχρονο
Με Μασούρα στη θέση του Μπουχαλάκη άρχισε η εθνική ομάδα το δεύτερο μέρος, κρατώντας τη μπάλα και απειλώντας με Φορτούνη στο 54’ με ωραίο σουτ. Η Βοσνία διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα, χωρίς ρίσκο αμυντικά και με διάθεση να χτυπήσει στην κόντρα. Πέναλτι του Σούνιτς και 2-1 ο Φορτούνης, με δέκα οι Βόσνιοι λόγω αποβολής του Πιάνιτς, νέο ενδιαφέρον στο ματς και αριθμητικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Αναστασιάδη, ο οποίος με καθαρό μυαλό κάνει σωστές αλλαγές, δίνει πλάτος στην επίθεση και αυτοπεποίθηση στην ομάδα για να πιστέψει στη μεγάλη επιστορφή απένανστι σε ομάδα που βρέθηκε από το πουθενά με δικά μας λάθη στο 2-0. Μεγάλη ευκαιρία Κολοβού για το 2-2 στο 77’, το σουτ σταμάτησε στον Σέχιτς, αλλά ο Κολοβός κάνει το 2-2 στο 85’ για την εθνική που είχε πλήρη έλεχγο στο ματς και εκεί που έμοιαζε χαμένη στην εκκίνηση, στο τέλος ήταν και απογοητευμένη που δεν νίκησε! Ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα στη συνέχεια…

Βοσνία: Σέχιτς, Μπίτσακσιτς, Ζουκάνοβιτς, Σούνιτς, Κολασίνατς, Πιάνιτς, Μπέσιτς, Τσίμιροτ (Κρούνιτς 92′), Βίστσα, Ντούλιεβιτς, Τζέκο (Μιλόσεβιτς 80’)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης (Κολοβός 67’), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μπακάκης (Κουλούρης 80’), Κούτρης, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (Μασούρας 46’), Ζέκα, Φορτούνης, Δώνης

 

novasports

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί