Εμπλοκή της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή; – BBC: Ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ

EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα του BBC σύμφωνα με το οποίο πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα η ελληνική φρεγάτα αναμένεται να αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου.

«Πριν από ώρες στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας δυτικών εθνών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Yoav Gallant, τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις “αδικαιολόγητες τρομοκρατικές ενέργειες” της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με “αναλογικότητα”» αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά το BBC και προσθέτει:

BBC

«Όταν πρόκειται για συγκεκριμένη βοήθεια, ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ. Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο – είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου».

Το ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του δηλώνει ότι «από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό». Η SNMG-2 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί