Νέα στοιχεία για τη συντριβή του Boeing 737 MAX 8: Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους είχε ζητήσει να επιστρέψει στο αεροδρόμιο

Νέα στοιχεία για τη συντριβή του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών έδωσε διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας. Όπως είπε, ο πιλότος του αεροσκάφους είχε αναφέρει προβλήματα στο σύστημα ελέγχου πτήσης και ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines, Τεουόλντε Γκεμπρεμαριάμ, ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζητώντας να επιστρέψει, ωστόσο δεν ανέφερε κάποιον εξωγενή παράγοντα που πιθανόν να επηρέασε το αεροσκάφος ή την πτήση, όπως για παράδειγμα «εισβολή» πουλιών στους κινητήρες.

Στο αεροπορικό δυστύχημα σκοτώθηκαν και οι 157 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. Πρέπει να σημειωθεί ότι από χθες μέχρι σήμερα πέντε πιλότοι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 έχουν δηλώσει ότι το αεροσκάφος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σύστημα του αυτόματου πιλότου.

Στην Ευρώπη τα μαύρα κουτιά

Στο μεταξύ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Ασράτ Μπέγκασο, δήλωσε ότι τα μαύρα κουτιά «θα μεταφερθούν στην Ευρώπη».

«Θα αποφασιστεί απόψε ή αύριο», είπε χωρίς να αποκαλύψει σε ποια χώρα θα σταλούν για έλεγχο.

Η αρμόδια αρχή της Βρετανίας, που θεωρείται πιο πιθανή υποψήφια για να εξετάσει τα κουτιά, αν αυτά δεν σταλούν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από την Αιθιοπία.

«Δεν έχουν προσεγγίσει την AAIB (Βρετανική Υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων) για να διαχειριστεί τα μαύρα κουτιά», δήλωσε εκπρόσωπός της υπηρεσίας.

Ο Ασράτ Μπέγκασο επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ότι ο πιλότος είχε αναφέρει προβλήματα στο σύστημα ελέγχου πτήσης και είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αναμένει την προκαταρκτική έρευνα πριν αποφασίσει αν θα παραγγείλει περισσότερα αεροσκάφη 737 MAX 8. Όπως είπε η ραγδαία επέκταση της εταιρείας δεν θυσιάζει τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί