Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο 16χρονος που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ

Έχει βάλει στόχο να γίνει ο νεότερος πιλότος που έχει κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος

Να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και να γίνει ο νεότερος πιλότος που έχει κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος, επιχειρεί ένας Βέλγος 16,5 ετών, που ξεκίνησε το ταξίδι στις πέντε ηπείρους πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλγαρία.

Ο Μακ Ράδερφορντ, συνεχίζοντας το ταξίδι του βρέθηκε το πρωί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ο νεαρός πιλότος είναι αδερφός της Ζάρα Ράδερφορντ η οποία είχε βρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Ηράκλειο, κάνοντας το ίδιο ταξίδι, με στόχο να γίνει η νεότερη γυναίκα πιλότος που έκανε το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Ο νεαρός Μακ, που, όπως είπε, ξεκίνησε να ασχολείται με τα αεροσκάφη από την ηλικία των επτά ετών και άρχισε να πετάει από τα έντεκά του χρόνια, εμπνεύστηκε από το εγχείρημα της αδερφής του και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξεκίνησε για ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε 52 χώρες των πέντε ηπείρων.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Νίκος Μακράκης που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Μακ Ράδερφορντ έχει βρετανική καταγωγή και βελγική υπηκοότητα αλλά γαλλικό πτυχίο, που του δίνει τη δυνατότητα να πετάει αεροπλάνο από τα 16 του χρόνια.

«Σε εμάς εδώ στην Ελλάδα πρέπει κάποιος να είναι 17 ετών για να πιλοτάρει. Πάντως παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν φοβάται και θέλει να δημιουργήσει μια παράδοση στους νέους να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει, χωρίς να φοβούνται».

Στην υποδοχή του νεαρού πιλότου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Ηρακλείου Χάρης Καρουζάκης που εξήγησε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι ένα φιλικό αεροδρόμιο και ως προς την εξυπηρέτηση και ως προς τη θέση του, ευχόμενος στον νεαρό πιλότο να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα του.

«Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα το οποίο χρειάζεται πολλή προετοιμασία και πολύ καλό εξοπλισμό. Νομίζω ότι τον εξοπλισμό τον έχει το αεροπλάνο αυτό, όσο για την προετοιμασία, νομίζω ότι για ένα παιδί 16,5 ετών είναι αρκετά μεγάλη. Εμείς του ευχόμαστε να κάνει τον κύκλο του και να γυρίσει στην πατρίδα του υγιής και ασφαλής. Θα καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ» προσέθεσε ο κ. Καρουζάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί