Θερμές χειραψίες, πειράγματα και πολλά χαμόγελα στη συνάντηση Τραμπ – Κιμ (Φώτο)

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τις όποιες διαφορές τους μετά τις προκλητικές πυρηνικές δοκιμές του Βορεοκορέατη ηγέτη και να βαδίζουν σε νέα μονοπάτια.

Οκτώ μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση, οι δύο ηγέτης συναντήθηκαν ξανά με αφορμή τη δεύτερη σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στο Ανόι.

Η συνάντησή τους ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Οι δύο τους είχαν μια φιλική χειραψία, τα χαμόγελα και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν ενώ στο δείπνο εμφανίστηκαν ιδιαίτερα χαλαροί και ευδιάθετοι.

«Είναι υπέροχο να βρισκόμαστε ξανά μαζί, είχαμε μία πολύ επιτυχημένη πρώτη συνάντηση κορυφής», σχολίασε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «μεγάλο ηγέτη» ο οποίος έχει να προσφέρει στη χώρα του ένα «τεράστιο μέλλον».

Μιλώντας στον Τύπο έπειτα από την εικοσάλεπτη συνάντηση που είχαν, ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν μια «σπουδαία σχέση» και ότι έχουν κάνει «μεγάλη πρόοδο».

Βασικό θέμα της συζήτησής τους είναι το πυρηνικό πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η Βόρεια Κορέα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να πείσει τον Βορεοκορεάτη ηγέτη να το εγκαταλείψει.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε, ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ, εάν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. «Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο, και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τη λέξη «τρομερές» με κεφαλαία, για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας δήλωσε από την πλευρά του ότι η δεύτερη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του οφείλεται σε μία «θαρραλέα πολιτική απόφαση» που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Κιμ πρόσθεσε ότι ο έξω κόσμος «παρεξήγησε» τη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας την περίοδο που ακολούθησε μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη.

Μετά τη συζήτηση που είχαν οι δυο τους, ακολούθησε δείπνο στο ιστορικό ξενοδοχείο Metropole στο Ανόι. Έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ο Τραμπ έκανε και χιούμορ ζητώντας από τους φωτογράφους να φαίνονται αυτός και ο Κιμ καλοί στις φωτογραφίες.

«Θα έχουμε μια πολύ γεμάτη ημέρα αύριο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών για την αποπυρηνικοποίηση και την περαιτέρω δέσμευση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας θα ξεκινήσουν πλήρως την Πέμπτη το πρωί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί