Κατέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στον εισαγγελέα για το τηλεφώνημα Πολάκη

Δίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, έδωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της έρευνας για την τηλεφωνική συνομιλία του, σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να εξέφρασε ενώπιον του εισαγγελέα την πεποίθησή του πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε όσα συζήτησαν με αφορμή καταναλωτικό δάνειο του υπουργού. Ο κεντρικός τραπεζίτης φαίνεται, επίσης, να κατέθεσε πως ο ίδιος ο υπουργός του είπε πως τον καταγράφει. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως, αν ο κ. Πολάκης δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία τους, είχε δυνατότητα να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν δίνει καμία δυνατότητα καταγραφής και δεν θα τον καλούσε σε συμβατικό τηλέφωνο. Υπογράμμισε, δε, πως η συνομιλία καταγράφηκε χωρίς δική του συναίνεση.

Επίσης, ο μάρτυρας φαίνεται να ανέφερε στον εισαγγελικό λειτουργό πως θα ήταν αδύνατο να μετέφερε από μνήμης ο κ. Πολάκης σε δημοσιογράφους με απόλυτη πιστότητα τον επίμαχο διάλογο και να επισήμανε πως ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία όταν έγινε σαφές πως πρόκειται για αξιόποινη πράξη.

Μετά την κατάθεση του κ. Στουρνάρα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να αξιολογήσει το υλικό του και, σύντομα, να προχωρήσει σε επόμενη κίνηση όπως ορίζει ο νόμος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί