Η κυβέρνηση υλοποιεί το νέο αεροδρόμιο ως εμβληματικό αναπτυξιακό έργο, αλλά η υποψήφια δήμαρχος της ΝΕ Ηρακλείου, το καταγγέλλει! (έγγραφο)

Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρεί στην υλοποίηση, ως εμβληματικού έργου για την ανάπτυξη της Κρήτης, του αεροδρομίου στο Καστέλλι, η υποψήφια όμως δήμαρχος που υποστηρίζει η πλειοψηφία της ΝΕ του κόμματος στο Ηράκλειο, Λιάνα Σταρίδα, εκφράζει τη δημόσια διαφωνία της και αντιδρά στο έργο.

Δείτε επίσης:

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι – Χρ. Σπίρτζης: Μια ιδιαίτερη ημέρα για το Ηράκλειο και την Κρήτη (Βίντεο & φωτο)

Από “φτωχός συγγενής”, ισχυρός αναπτυξιακός πυλώνας η Κρήτη- Έργα πάνω από 7 δισ. μέσα στα επόμενα χρόνια

1.500 θέσεις εργασίας με την έναρξη των έργων στο Καστέλλι- 7.500 θέσεις με τη λειτουργία του αεροδρομίου

Με ομολογιακό 120 εκατ.ευρώ χρηματοδοτείται η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Καστελίου

Σε δήλωση που έστειλε το πρωί του Σαββάτου στα μέσα ενημέρωσης, 2 ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης για ένα έργο που ήταν μνημείο αναξιοπιστίας για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αποδεικνύεται ως απόδειξη συνέπειας αλλά και ουσιαστικού σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικής για τη σημερινή κυβέρνηση, η κ. Σταρίδα όχι μόνο εκφράζει επιφυλάξεις, αλλά αναφέρεται και σε “διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας σε μια μεγάλη εύφορη περιοχή του νομού”, ενώ θέτει και θέμα για την συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου στην Αλικαρνασσό, κάνοντας λόγο για “τεμαχισμό ενός κόμβου κυκλοφορίας που αποτελούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο”.

Διαβάστε τη δήλωση

ΔΗΛΩΣΗ
της υποψηφίας δημάρχου Λιάνας Σταρίδα

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι η Λιάνα Σταρίδα, επικεφαλής του συνδυασμού  ΗΡΑΚΛΕΙΟ Εν-ΑΛΛΑΓΗ, δηλώνει τα ακόλουθα.

«Το νέο αεροδρόμιο γίνεται πραγματικότητα όπως και η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας σε μια μεγάλη εύφορη περιοχή του νομού, καθώς και ο τεμαχισμός ενός κόμβου κυκλοφορίας που αποτελούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Θα μπορούσε να επιλεγεί μια άλλη λύση που δεν θα επιβάρυνε με θόρυβο και ρύπους το Ηράκλειο και ιδιαίτερα την Αλικαρνασσό, λύση που δεν θα επέφερε τις προαναφερθείσες επιπτώσεις και θα ήταν οικονομικότερη.

Με δεδομένο πλέον το Α/Δ στο Καστέλι, τίθεται αυτόματα ζήτημα αντισταθμιστικής αποζημίωσης για τον Δήμο μας, δοθέντος ότι η μεταφορά του αεροδρομίου συνεπάγεται την απώλεια εισοδήματος χιλιάδων εργαζομένων και επαγγελματιών. Σε αντιστάθμιση πρέπει να αξιοποιηθεί η συνολική έκταση που αποτελούν οι ιδιοκτησίες της Αλικαρνασσού:  εντός της πίστας, βόρεια και νότια αυτής και η έκταση του Α/Δ που δεν είναι αναγκαία στις επιχειρησιακές στρατιωτικές ανάγκες. Η έκταση αυτή δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΤΑIΠΕΔ.   Με την αξιοποίηση  της συνολικής αυτής έκτασης, ίσως και ευρύτερης, όπως της ΜΟΜΑ που έχει εγκαταλειφθεί, θα αποδοθούν θέσεις εργασίας, θα εγκατασταθούν χρήσεις αναγκαίες στο μητροπολιτικό Ηράκλειο του μέλλοντος και θα αναβαθμιστεί η Αλικαρνασσός που τόσο το δικαιούται. Ο Δήμος οφείλει να απαιτήσει την άμεση εξαγγελία της Κυβέρνησης στη βάση των παραπάνω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί