Κρήτη: Ήξεραν πού χτυπούσαν οι δράστες της ληστείας της ηλικιωμένης γυναίκας – Προσαγωγές από την αστυνομία

Ήταν γνωστό στους παροικούντες στη Ζήρο, πως η Τούλα Τακάκη ζούσε μόνη. Δεν είχε δικούς της ανθρώπους κοντά της. Ήταν επίσης κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία πως «όχι μόνο δεν πεινούσε, αλλά είχε και σίγουρο κομπόδεμα» λόγω του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Δείτε: Κρήτη: Λήστεψαν επιχείρηση ηλικιωμένης και πέθανε λίγες ώρες μετά

Αυτό το «κομπόδεμα» υπήρξε μεγάλη πρόκληση για τρείς άνδρες, που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στο χωριό και ήξεραν πως η 88χρονη γυναίκα «έχει τον τρόπο της». Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν πως για όποιον αναζητούσε ιδανικό θύμα για να ληστέψει, δεν υπήρχε καλύτερη περίπτωση στην περιοχή. Μια, ανήμπορη να αντισταθεί στη σωματική ρώμη των ανδρών, ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, αποτελούσε στόχο για τους επίδοξους δράστες.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το anatolh.com, λένε πως το κτύπημα δεν ήταν τυφλό, αλλά γνώριζαν καλά πού πήγαιναν οι δράστες, όταν εισέβαλλαν στο σπίτι της, την έδεσαν, τη φίμωσαν και τη χτύπησαν στο κεφάλι. Μπήκαν Σάββατο βράδυ στο σπίτι της ηλικιωμένης, αφαίρεσαν 5.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες και έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την υπόθεση ερευνά ειδικό κλιμάκιο απαρτιζόμενο από εξειδικευμένους αστυνομικούς.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης