Βοήθεια στο Σπίτι: Διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ για τη στελέχωση από μόνιμο προσωπικό

Διευκρινιστική εγκύκλιο, εξέδωσε το υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τη στελέχωση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι από μόνιμο προσωπικό και ειδικότερα σε ότι αφορά τις ειδικότητες Ψυχολόγου, Κοινωνιολόγου και Νοσηλευτή.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως, στην περίπτωση που στο Πρόγραμμα υπηρετεί εργαζόμενος Ι∆ΟΧ π.χ. µε την ειδικότητα του ΠΕ Κοινωνιολόγου, κατά την τροποποίηση του ΟΕΥ του ∆ήµου, που θα προσλάβει το µόνιµο προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του «Βοήθεια στο Σπίτι», θα προβλεφθεί η ειδικότητα του ΠΕ Κοινωνιολόγου.

Επίσης, στην εγκύκλιο τονίζεται πως, αναφορικά µε την τροποποίηση των Οργανισµών Εσωτερικής Υπηρεσίας των φορέων, α) διατηρείται η υποχρέωση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατ΄εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 3852/10, β) επειδή αφενός δεν επιτρέπεται η δηµοσίευση στο Φ.Ε.Κ. αποφάσεων τροποποίησης των Οργανισµών Εσωτερικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εξάµηνο της ∆ηµοτικής περιόδου (αρ. 10 παρ. 5 ν. 3584/2007), δηλαδή από 01-03-2019, και επειδή αφετέρου µε το αρ. 91 του ν. 4583/2018 θεσπίζεται εξαίρεση από τον ανωτέρω κανόνα µόνο για τις αποφάσεις τροποποιήσεων Ο.Ε.Υ. που λαµβάνονται δυνάµει του άρθρου αυτού, οι υπηρεσίες των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων πρέπει να ελέγχουν ότι πρόκειται πράγµατι για τροποποίηση Ο.Ε.Υ. δυνάµει ΜΟΝΟ της διάταξης του αρ.91 του ν. 4583/2018. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να προσέξουν το χρόνο δηµοσίευσής τους στο Φ.Ε.Κ. (έως και 28-02-2019).

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί