Συλλήψεις για τις απειλητικές αφίσες βουλευτών

Συνελήφθησαν έξι άτομα για την υπόθεση με τις αφίσες για την Μακεδονία που τοιχοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε: Αφίσες στοχοποίησης βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι αρχές συνέλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο άντρες, ηλικίας ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. Όλοι κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.

Οι αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Η δράση για το Σκοπιανό που την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σε πολλές πόλης της κεντρικής Μακεδονίας, χθες έφτασε και στη Θεσσαλονίκης, με αφίσες σε δρόμους, τη Φιλοσοφική, στην Αριστοτέλους, ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Για παράδειγμα η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη μπήκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η αφίσα του Κώστα Ζουράρι έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν, τόσο το προχθεσινό, όσο και το χθεσινό βράδυ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις πολιτών που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτουν τους βουλευτές των περιοχών τους προ των ευθυνών τους με το ερώτημα, «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή.

Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί