Πρωτοφανής λογοκρισία και fake news στη Γαλλία του Μακρόν! (εικόνες)

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασηςέδωσε τον λόγο στον ρεπόρτερ της στα Ηλύσια Πεδία, που παρακολουθούσε την νέα κινητοποίηση για πέμπτη εβδομάδα των «κίτρινων γιλέκων».

Στο βάθος, στην οθόνη, φαινόταν ένα πανό στη Όπερα του Παρισιού, όπου είχε μόνο τη λέξη «Μακρόν» με ένα «περίεργο» λευκό κενό από κάτω.

Οπως μεταδίδουν και γαλλικά μμε, οι θεατές και οι χρήστες του Διαδικτύου βρήκαν γρήγορα την αρχική φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από έναν φωτογράφο της Agence France-Presse.

Το αληθινό πανό στην όπερα του Παρισιού έγραφε «Μακρόν ξεκουμπίσου». Η λέξη όμως «ξεκουμπίσου», «ξεκουμπίστηκε» και το κρατικό κανάλι μετέδωσε την εικόνα διαγράφοντας το «ξεκουμπίσου».

Το κανάλι «France 3» υποστήριξε, μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ότι πρόκειται για «ανθρώπινο λάθος» και μια «δυσλειτουργία», διασφαλίζοντας ότι «έχει προσδιορίσει την προέλευση» και ότι θα «ανανεώσει» τη φωτογραφία.

Benoit Deverly 🔻📸@deverly_b

Mais non, dites moi que je rêve, a vraiment modifié une pancarte “Macron dégage” dans son jt, c’est hallucinant !
Le lien pour vérifier, à partir de 4:07 : https://www.france.tv/france-3/19-20-journal-national/824061-19-20-journal-national.html 

968 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

JT du WE de France 3@JTweFrance3


Aucune volonté de masquer cette pancarte dans @JTweFrance3⁩ hier soir.
C’est une erreur humaine. Nous en avons identifié l’origine.
Cela ne se renouvellera pas.

1.481 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί