Ο όρος “Ευρώπη” δηλώνει εξέλιξη, πρόοδο, πολιτισμό – Βλέπετε κάτι τέτοιο στο Ηράκλειο;

Με μία νέα της ανάρτηση, η Γεωργία Ξημεράκη, κάτοικος του Ηρακλείου που μάχεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, σχολιάζει την ανάρτηση του αντιδήμαρχου Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος σε παλαιότερη ανάρτησή του έβλεπε ότι “Το κέντρο του Ηρακλείου θυμίζει σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη χωρίς αυτοκίνητα από την πλατεία Ελευθερίας έως την οδό Γιαμαλάκη”.

Δείτε: Ο αντιδήμαρχος κατάλαβε ότι το κέντρο του Ηρακλείου μοιάζει με… σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη! (φωτο)

Στην ανάρτησή της η κ. Ξημεράκη αναφέρει:

Ένας μύθος από τους πολλούς που έχει εμπνευστεί η ελληνική φαντασία είναι η αρπαγή της Ευρώπης. Την πανέμορφη αυτή κόρη ερωτεύτηκε ο Δίας και μεταμορφώθηκε σε ταύρο και τη έκλεψε.
Μαγεμένοι από αυτό το μύθο οι χώρες αυτής της Ηπείρου αποφάσισαν να λέγονται όλες μαζί ΕΥΡΏΠΗ. Αρχικά τράβηξαν η κάθε μία δική της πορεία .
Έτσι η λέξη πλέον “Ευρώπη ” υποδηλώνει το γεωγραφικό χώρο αυτών των κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας 
Οι πόλεις και τα χωριά της Ευρώπης εξελισσόταν διαφορετικά, όμως ο όρος ” Ευρώπη ‘” δηλώνει εξέλιξη πρόοδο πολιτισμό.
Όταν ανοίξετε τη πορτα του σπιτιου σας τι βλέπετε από αυτα? Όταν περπατήσετε στου δρόμους της πόλης τι βλέπετε από όλα αυτά? Μήπως βλέπετε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπω εγώ? Αυτή τη βροχερή μέρα εσείς δεν συναντήσατε λακκούβες με νερό? Δεν είδατε φρεάτια ή γεμάτα σκουπίδια ή υπερυψωμένά? Δεν είδατε πεζοδρόμιά με ράμπες/ σκαλοπάτια? Δεν είδατε οδευσει ς τυφλών να τερματίζουν σε αδιέξοδά ή κολώνες ή δέντρα ή τραπεζοκαθίσματα ή αυτοκίνητα?
Η επαναλαμβανόμενη εδώ και χρόνια απάντηση του δήμου. Έχουμε καταγράψει τις κακές ράμπες είναι τόσες κακές τόσες πρέπει να γίνουν και και και …
Και το πιο ύπουλο, καλά διαβάσατε ύπουλο είναι να βάζεις ράμπα και πάρκινγκ ΑμεΑ στο ίδιο σημείο. Δηλαδή παρκάρει νόμιμα το αυτοκίνητο αμεα πάνω στο μοναδικό σημείο που το πεζοδρόμιο εφάπτεται του δρόμου ( Σμύρνης)
Δεν υπάρχει κάνεις που να το πίστεψε και να μη γέλασε με αυτό το χαρακτηρισμό “Ευρώπη “. Εγώ δε μπόρεσα να γελάσω!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί