Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήγε να αυτοκτονήσει ο άνδρας στην Ομόνοια

Αίσιο τέλος είχε, το περιστατικό που εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα στην πλατεία Ομονοίας, όπου ένας άνδρας είχε σκαρφαλώσει στο υδροκινητικό γλυπτό του Ζογγολόπουλου και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει.

Η ιστορία του απελπισμένου άνδρα ξεκινάει από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. «Δύο ημέρες τώρα πηγαινοέρχομαι στο τμήμα της Ομόνοιας για να τους πω ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι με όλα μου τα χαρτιά. Κανένας, όμως, δεν μου έδινε σημασία. Αγανάκτησα με την αδιαφορία και ανέβηκα εδώ πάνω μήπως και μου δώσει κάποιος λίγη σημασία» είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας.

Αυτό το περιστατικό επαναλάμβανε συνεχώς στον αστυνομικό που είχε δεθεί με τον ειδικό ιμάντα μαζί του και προσπαθούσε να τον πείσει να κατέβει.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι πήγε στο τμήμα της Ομόνοιας για να καταγγείλει την κλοπή του πορτοφολιού του αλλά λόγω φόρτου εργασίας οι αστυνομικοί του ζήτησαν να πάει πάλι σήμερα το πρωί. Σήμερα το πρωί, όμως, όταν πήγε ξανά στο τμήμα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται, οι υπεύθυνοι δεν ασχολήθηκαν μαζί του, λέγοντας ότι έχουν δουλειά, καθώς είχαν φτάσει στο τμήμα αρκετές προσαγωγές.

Ο άνδρας άρχισε να διαμαρτύρεται, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Όπως είπε, δεν άντεξε να μην του δίνουν καμία σημασία και ανέβηκε στο γλυπτό για να διαμαρτυρηθεί και επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί μαζί του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής προκειμένου να τον κατεβάσουν, όπως επίσης και ειδικός διαπραγματευθείς. Τελικά λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, ο άνδρας πείστηκε και κατέβηκε.

Πρόκειται για το ύψους 15 μέτρων υδροκινητικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου με τίτλο «Πεντάκυκλο», το οποίο είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας.

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί