Fake news η δωρεά και η βράβευση του Τομ Χανκς στην Αθήνα

Η αδιασταύρωτη είδηση που καταλήγει σε κατασκευασμένη πληροφόρηση τείνει να γίνει η πληγή της δημοσιογραφίας στις μέρες μας και μια από τις μεγαλύτερες πληγές στη δημόσια σφαίρα. Η δίνη των fake news έπληξε αυτή τη φορά τον Τομ Χανκς και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν με ανάρτηση στο Twitter του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Δημήτρη Χατζή έφεραν τον δημοφιλή ηθοποιό, να κάνει δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανασκαφή του Δεσποτικού, που βρίσκεται κοντά στην Αντίπαρο όπου ο ίδιος έχει σπίτι, και για τον λόγο αυτό να βραβεύεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Οκτωβρίου.

Η σύζυγος του Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον έσπευσε να διαψεύσει την ανάρτηση του Δ. Χατζή με δικό της tweet στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προς όλους τους αγαπητούς Έλληνες φίλους μου, αυτή η ιστορία είναι ψεύτικη. Ο Τομ Χανκς και εγώ δεν έχουμε ιδέα ποιο είναι αυτό το άτομο. Ο Τομ δεν θα παρευρεθεί σε καμία εκδήλωση και ούτε εμείς έχουμε κάνει κάποια δωρεά γι’ αυτούς τους σκοπούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι ποστάρουν κάτι αναληθές. ΚΠΙΣΝ, μήπως να τσέκαρες τι συμβαίνει;».

Και το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ διέψευσε και από πλευράς του το γεγονός με χθεσινή ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει: «Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Rita Wilson σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου».

Μετά τη διάψευση της Ρίτα Γουίλσον ο δημοσιογράφος ανασκεύασε με νέα ανάρτησή του. «Αναδημοσίευσα μια είδηση που διάβασα σε σχέση με μια δωρεά που φερόταν να έχει κάνει ο Τομ Χανκς. Όπως πληροφορήθηκα από ένα tweet της Ελληνοαμερικανίδας συζύγου του η είδηση δεν ισχύει. Ζητώ συγγνώμη, ομολογώ ότι δεν φαντάστηκα ότι κάποιος θα δημοσίευε fake news για κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Οι ανασκαφικές έρευνες στο Δεσποτικό, νοτιοδυτικά της Αντιπάρου, έχουν αποκαλύψει το δεύτερο σπουδαιότερο ιερό του θεού Απόλλωνα μετά τη Δήλο.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί