Μετάθεση για τους δύο στρατιωτικούς

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, Ορεστιάδα και Καστοριά βρίσκονται ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης αντίστοιχα, μετά την απελευθέρωση τους απ’ τους Τούρκους και την επιστροφή στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό και το αίτημα τους απορρίφθηκε. Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα καθώς υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά τη σύλληψη τους.

Ο Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο». Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση.

Όσον αφορά τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

Έτσι οι δύο στρατιωτικοί τις επόμενες ημέρες, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί