Εκτός US Open από τον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς

Μόλις από τον δεύτερο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από το US Open. Κόντρα στον Ρώσο τενίστα και νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεβ, ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με 3 -1 σετ (6-4, 6-3, 4-6), σε ένα αρκετά κακό παιχνίδι για τον ίδιο. Ο 20χρονος άσος πραγματοποίησε πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά με τους δύο τενίστες να προστατεύουν το σερβίς τους μέχρι και το ένατο γκέιμ. Εκεί, ο Ρώσος τενίστας κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή και πήρε σαφές προβάδισμα (5-4) στο πρώτο σετ. Εν τέλει, κατάφερε να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έχασε από πολύ νωρίς το σερβίς του (2-1) και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να «καθαρίσει» το σετ (6-3) και να προηγηθεί με 2-0.

Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο σετ, όταν ο Μεντβέντεβ έκανε «μπρέικ» στο σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με διαφορά δύο γκέιμ (4-2). Το πάθος και η θέληση του Τσιτσιπά όμως φάνηκε στους αμέσως επόμενους πόντους και έτσι κατάφερε να πάρει πίσω το «μπρέικ» και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στην συνέχεια, με καθαρό μυαλό κατάφερε να ξανά σπάσει το σερβίς του Ρώσου και να προστατέψει το δικό του μειώνοντας σε 2-1. Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τον Μεντβέντεβ να προηγείται με 1-0. Υστερα, στα αμέσως επόμενα γκέιμ, σημειώθηκαν τρία συνεχόμενα μπρέικ και έτσι ο Ρώσος προηγήθηκε με 4-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί