Κρήτη: Ψάχνουν ανάμεσα στους επιβάτες για να εντοπίσουν τον φαρσέρ οι αρχές (Βίντεο)

Αγώνας δρόμου για τις Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν ανάμεσα στους επιβάτες τον φαρσέρ που έγραψε το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στην τουαλέτα του Boeing 757-300 της εταιρίας Condor και «κατάφερε” να θέσει σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη λειτουργία του «Δασκαλογιάννης”, εφαρμόζοντας σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης.

Οι έλεγχοι και στον τελευταίο επιβάτη ολοκληρώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί, ενώ νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί και στο αεροσκάφος… για να αποδειχθεί τελικά πως πρόκειται για μία κακόγουστη φάρσα.

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα ήταν να βρεθούν καταλύματα για τους 281 επιβάτες και το πλήρωμα τους αεροσκάφους, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και η εύρεση ενός κρεβατιού στα Χανιά είναι κάτι παραπάνω από αδύνατη.

Τόσο η Fraport Greece που διαχειρίζεται το «Δασκαλογιάννης”, όσο και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8, όταν το αεροσκάφος πήρε την πορεία προς το αεροδρόμιο Χανίων, μέχρι και το πρωί που ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

Το αεροσκάφος, βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται να αναχωρήσει 12 ώρες μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ώστε να υπάρχει και χρόνος για την ανάπαυση του πληρώματος.

Αναφορικά με την επιχείρηση, παρών στο κέντρο διαχείρισης του αεροδρομίου Χανίων ήταν, τόσο ο Κλαδάρχης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, όσο και ο Διοικητής της 115 Π.Μ., ενώ η διοίκηση του «Δασκαλογιάννης” ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την πρόξενο της Γερμανίας στα Χανιά.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήραν καταθέσεις από όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα, το οποίο μάλιστα ήταν σε ξεχωριστό χώρο στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα ήταν γραμμένο στην τουαλέτα παιδιών και αναπήρων. Η έρευνα των Αρχών ήταν ενδελεχής, πάντα όμως με γνώμονα να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι επιβάτες, πολύ δε περισσότερο τα 42 παιδιά που είναι ανάμεσά τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα μέγιστα στην έρευνα για την ύπαρξη βόμβας συνέβαλαν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι στην ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ., τόσο από τα Χανιά, όσο και από το Ηράκλειο.

Τέλος καλό, όλα καλά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταποκρίνονται άριστα στην εφαρμογή των όσων έγιναν στις δύο μεγάλες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο διάστημα.

Δείτε μέσω του FlightRadar24 όλη την πτήση DE69 από τη στιγμή της απογείωσης από το αεροδρόμιο Χουργκάντα στην Αίγυπτο, έως και την προσγείωση στα Χανιά. Το αεροπλάνο κάνει στροφή αριστερά βόρεια της Αιγύπτου και ΝΑ της Κρήτης, στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ πριν προσγειωθεί κάνει έναν κύκλο πάνω από Χανιά και Ακρωτήρι…

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί