Νέα δήλωση Ζουράρι που θα συζητηθεί: Υπερβολική και απαράδεκτη η υποδοχή των δύο απρόσεκτων στρατιωτικών μας

Διαφωνεί με την τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης επί 167 ημέρες , ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και υπερβολική, ενώ επιπλέον έκανε λόγο για απώλεια μέτρου στην απόδοση τιμών στους δύο απρόσεκτους στρατιωτικούς

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών”: «Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός (Αμυνας), δύο υφυπουργοί (Εξωτερικών), ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.

Δηλαδή, αυτή η “βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δύο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;

Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;… Εμεινε καμία τιμή;

Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».

Σχετικά με τις δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων για τη στάση που κράτησε η Τουρκία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν εξαιτίας της απελευθερωτικής απόφασης, ο κ. Ζουράρις αντιτείνει πως «δεν είναι δυνατόν να λέμε “μπράβο” για την άρση μιας παράλογης και παρανόμου πράξεως, όπως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Οσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, τόνισε«Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί