Φυλάκιση ενός έτους για αυθαίρετο μπαρ σε ελληνική παραλία

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους για τις αυθαίρετες κατασκευές ξύλινου μπαρ στην παραλία των Κρητικών.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο ο 35χρονος όσο και ο 40χρονος ισχυρίστηκαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση και τα όσα τους καταλογίζονται, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλλε την παραπάνω ποινή.

Οι δύο καταδικασθέντες δια του δικηγόρου τους κ. Μάριου Μαραβέλια άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση τους θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού είχαν δεχτεί καταγγελία ότι το τελευταίο διάστημα γίνονταν οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης ξύλινων κατασκευών στο συγκεκριμένο χώρο της παραλίας για τις οποίες προφανώς δεν υπήρχε άδεια.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την σύλληψη των δραστών όμως, δεν είχαν καταφέρει να τους εντοπίσουν σε κατάσταση τέτοια που να στοιχειοθετείται αδίκημα σε βάρος τους, καθώς συνήθως οι εργασίες γίνονταν νυκτερινές ώρες.

Προχθές τα ξημερώματα όμως οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σημείο και κατάφεραν να συλλάβουν τον 35χρονο και τον 40χρονο σε βάρος των οποίων και κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πάντως από την αστυνομία κινήθηκε η διαδικασία προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για το ξήλωμα των παράνομων κατασκευών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί