Στον τελικό του τριπλούν ο Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης προκρίθηκε με 16.69μ (είχε ακόμη 16.17μ και 16.39μ) στον τελικό του τριπλούν ανδρών κατά την 4η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8).

Ο 36χρονος άλτης που συνεχίζει να εκπλήσσει, κατετάγη 2ος στο Β΄ γκρουπ και προκρίθηκε με την 4η καλύτερη επίδοση των προκριματικών στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή στις 20:55, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Με την κορυφαία επίδοση των προκριματικών προκρίθηκε στον τελικό ο Αλέξις Κοπέλο (Αζερμπαϊτζάν) με 16.82μ.

Οι 12 του τελικού
Δημήτρης Τσιάμης )Ελλάδα)
Αλέξις Κοπέλο (Αζερμπαϊτζάν)
Πάμπλο Τορίγος (Ισπανία)
Ζαν Μαρκ Ποντβιάν (Γαλλία)
Καν Οζουπέκ (Τουρκία)
Νέλσον Εβόρα (Πορτογαλία)
Μάρκος Ρουίθ (Ισπανία)
Νάθαν Ντάγκλας (Βρετανία)
Ναζίμ Μπαμπάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Σίμο Λιπσάνεν (Φινλανδία)
Χάρολντ Κορέα (Γαλλία)
Τόμας Βεζέλκα (Σλοβακία)

 

Είναι η δεύτερη πρόκριση σε τελικό για τη ελληνικά χρώματα κατά την σημερινή ημέρα, μετά από αυτή του Κώστα Φιλιππίδη, που με 5,61 προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ.

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε στον προκριματικό της σφυροβολίας η Σταματία Σκαρβέλη, η οποία με βολή 67.97 πήρε την 15η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Τέλος, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ4000μ γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Οι Άννα Βασιλείου, Δέσποινα Μουρτά, Ευαγγελία Ζυγόρη και Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισαν στην 6η θέση με 3:34.69 στη Β΄ προκριματική σειρά και στο σύνολο κατετάγησαν στην 13η θέση. Την καλύτερη επίδοση και στις δύο σειρές σημείωσε η ομάδα της Ιταλίας με 3:27.63.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί