Με επιτυχία η γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών

Η Περιφέρεια Κρήτης, φορείς του νησιού με τους απόδημους Κρήτες όπου γης, έχουν ενωμένες τις δυνάμεις τους και ενισχύουν τις δράσεις στον κοινό αγώνα για αξίες, ιδανικά, πρόοδο, στη διατήρηση – ανάδειξη του πολιτισμού μας, της ιστορίας, της τοπικής παράδοσης  – ήθη και έθιμα και την μεταλαμπάδευση τους στις νεότερες γενιές.

Αυτό τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , της Τοπικής Ένωσης Δήμων του νησιού της Γεν Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού ,βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορείς μιλώντας στην Γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο “σπίτι του πολιτισμου” στο Ρέθυμνο.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία, την στήριξη. Την έχουμε ανάγκη καθώς ο στόχος είναι η αέναη σύνδεση μας με την Κρήτη το νησί μας με όλους εμάς τους Κρητικούς όπου γης”» είπε καλωσορίζοντας Αρχές, φορείς, και πολίτες ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμτζής ο οποίος συνεχάρη ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη όπως τόνισε στήριξη του σε δράσεις του Παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών αλλά και την λειτουργία γραφείου του παγκόσμιου συμβουλίου στην Περιφέρεια με την εκπρόσωπο Μαρία Χναράκη όπως και για την απόφαση του για την θεσμοθέτηση Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Απόδημων Κρητικών την οποία ανέθεσε στον Κώστα Φασουλάκη.

 

ΣΤ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΟΙ “ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ” ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, σας καλωσορίζει στην αγαπημένη σας πατρίδα, τον τόπο των παιδικών σας αναμνήσεων. Όλοι εσείς οι Κρήτες της διασποράς αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού που εκτείνεται και στις πέντε ηπείρους. Ένα σύνολο ανθρώπων, που με τις δράσεις τους, με την εργατικότητά τους, με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν σε όλους τους τομείς, στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, στην πολιτική, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, μας κάνουν όλους περήφανους», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους Κρήτες όπου γης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης μας κάνετε υπερήφανους-πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- για το γεγονός ότι διατηρείτε άρρηκτους τους δεσμούς με τη γενέτειρά μας, γιατί συνεχίζετε να στηρίζετε την παράδοση και τη γλώσσα μας, κάποιες φορές με περισσότερο ζήλο και από εμάς, αποτελώντας έτσι τους πιο αποτελεσματικούς διπλωμάτες “πρεσβευτες” και εκπροσώπους του νησιού μας στο εξωτερικό. Επίσης ο κ Αρναουτάκης πρόσθεσε, ότι είναι ισχυρή η επίδραση των αποδήμων Κρητικών στους παράγοντες που συνθέτουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και που οι συμπατριώτες επιχειρηματίες μπορούν να αποτελέσουν υποψήφιους επενδυτές στην Κρήτη και αγοραστές ελληνικών προϊόντων, καθώς και αποτελεσματικούς “πρέσβεις” της τοπικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται να ενισχύσει και τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τους απόδημους Κρητικούς, γεγονός που θα έχει πολλαπλάσια οφέλη για την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση, για την οικονομία του τόπου μας.

Στην σύνδεση της Κρήτης με τους Κρητικούς όπου γης και στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν στο εξωτερικό, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στην συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος , ο Αν. Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, οι Βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανόλης Συντυχάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κρήτης-Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Αντιπρύτανης Κώστας Σπανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Ν. Αλεφαντινός, ο Γερμανός Βουλευτής Χαν Φλοριάν, ενώ στην έναρξη της συνέλευσης τελέστηκε Αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Άνθιμο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Μουσείου φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τον Δ/ντη του καθηγητή Μωυσή Μυλωνά και τον πρόεδρο του Μουσείου φίλων του Μουσείου Γιώργο Αεράκη οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμτζή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΗΜΑΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β. ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Δήμων Κρήτης-Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, αποτελεί εδραιωμένο θεσμό των αποδήμων συμπατριωτών μας, με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά. Συντονίζοντας  τις δραστηριότητες των Κρητικών Ομοσπονδιών και των Κρητικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων ανά τον Κόσμο, προβάλλει οικουμενικά την Κρήτη και την Κρητική ταυτότητα. Αναφερόμενος στη ετήσια Γενική Συνέλευση, είπε «οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις μέρες αυτές στην Κρήτη –επισημαίνω ιδιαιτέρως την παρουσίαση του σπουδαίου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας–, δημιουργούν την απαραίτητη γόνιμη επαφή και επικοινωνία,  καθώς και τις συνθήκες για να εξελιχθεί η συνάντηση ετούτη σε έκφραση των βαθύτερων στοιχείων που μας συνδέουν: της ευγένειας, της ανθρωπιάς, της φιλαλληλίας, της κοινής ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής, των ανεξάλειπτων βιωμάτων από τον τόπο μας. Και τούτα, από κοινού με τις προοπτικές συνεργασίας, σε τομείς που μπορούν να αποδώσουν στην ανάπτυξη του νησιού μας. Οι Κρητικοί της Διασποράς είστε ενεργά παρόντες και σήμερα που η πατρίδα μας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, έχει ανάγκη την εθνική ομοψυχία, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη. Με την προκοπή σας στο εξωτερικό, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς σας, σε κοινωνίες υψηλών απαιτήσεων, γίνεστε για τους κατοίκους της Κρήτης, παραδείγματα: αξιοσύνης, υπευθυνότητας, και επίμοχθης προσπάθειας.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί