Στην τετράδα η εθνική γυναικών

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής Γυναικών του μπιτς χάντμπολ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συντελέστηκε σήμερα στο Καζάν της Ρωσίας, με την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-1 (20-25, 22-18, 12-10) της «οικοδέσποινας» Ρωσίας στα προημιτελικά και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την τετράδα, όπου απόψε στις 20:00 θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
Παράλληλα, η Εθνική κέρδισε την απευθείας πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα World Games που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

«Τεράστια επιτυχία. Όλο αυτό δεν είναι τυχαίο» είπε αρχικά η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρία Καραντώνη, και συνέχισε: «Είναι συστηματική δουλειά δική μου και της συνεργάτιδας μου, Σοφίας Δημητρίου. Ξεκινήσαμε από το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας το 2015, συνεχίστηκε πέρσι με την 6η θέση στο Ευρωπαϊκού και πλέον είμαστε στην 4αδα του Παγκοσμίου. Θα παλέψουμε για ακόμα περισσότερα πράγματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στηρίζουν. Κλείνοντας θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου στους οικογένειες των θυμάτων αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας στην χώρα μας».

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Εθνικής, Βάσω Σκάρα, σχολίασε: «Θέλω να δώσω με την σειρά μου θερμά συλλυπητήρια στα θύματα της μεγάλης τραγωδίας. Αυτή η νίκη είναι πρώτα απ’ όλους για αυτούς, για τους Έλληνες, για την Ελλάδα μας που πληγώθηκε τόσο πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Πρώτα απ’ όλους το αξίζουν όλο αυτό η Μαρία Καραντώνη και η Σοφία Δημητρίου και μετά σε όλα τα κορίτσια και αυτές που είναι εδώ και αυτές που συμμετείχαν στην προετοιμασία της Εθνικής. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μου».

Τέλος, η διεθνής αθλήτρια, Λένα Μούρνου, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γι’ αυτό που καταφέραμε να κάνουμε σήμερα. Ήταν εντυπωσιακό, το πιστεύαμε, η ελληνική ψυχή είναι πάνω απ’ όλα. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριες μου που μας πιστεύουν και τις συμπαίκτριες μου για την όλη προσπάθεια. Θέλω να αφιερώσω αυτή την νίκη στην Ελλάδα που δοκιμάζεται και σε όσους έχουν υποφέρει αυτές τις ημέρες. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ να μην υπάρξουν άλλες απώλειες».
Διαιτητές: Ολιβέιρα-Καρβάλιο (Βραζιλία), Αποβολές: 2-1

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου, Καλοϊδη, Κερλίδη 7, Σκάρα 4, Μούρνου 20, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 14, Μάστακα 7, Ν. Κεπεσίδου 2.
ΡΩΣΙΑ (Βίταλι Βολιτσένκο): Κοζοκάρ 14, Μπέλοβα 6, Πάστουκ, Ντατσένκο 9, Ούστιχ 6, Σκλαντίτσοβα, Φεντόροβα, Σαμάρσκαια, Μάκεβα 6, Μάκινα 12.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί