Κρήτη: Με αποψίλωση κινδυνεύουν 2.000 στρ. θερμοκηπίων (Ηχητικό)

Τον  προβληματισμό του για τον λόγο που έπρεπε να έρθουν 4 σημειακές τροποποιήσεις του Γ.Π.Σ. Ιεράπετρας και ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού  στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, εξέφρασε με δηλώσεις στου στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Προϊστάκης. Επισημαίνοντας πως θα μπορούσε σε επόμενη συνεδρίαση και αφού κατατεθούν προτάσεις από φορείς για αλλαγές που θεωρούν οτι πρέπει να γίνουν, να συζητηθεί συνολικά το θέμα.
Το 2019 σημειώνει ο κ. Προϊστάκης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται  στο ΣΧΟΟΑΠ, θα πρέπει να απομακρυνθούν τα θερμοκήπια που βρίσκονται  σε ορισμένες αποστάσεις από το φράγμα Μπραμιανών που είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή.
Αφορά περίπου 2.000 στρέμματα θερμοκηπίων  ίσως και περισσότερα στρέμματα. Θα πρέπει να γίνει κάτι για αυτό το σοβαρό θέμα καθώς του χρόνου, το 2019 δηλαδή παρέρχεται χρόνος της δεκαετίας που προβλέπει ο ΣΧΟΟΑΠ για την απομάκρυνση στων θερμοκηπίων. Θα μπορούσε να ζητηθεί παράταση ή αν πρέπει τελικά απομακρυνθούν, οι παραγωγοί να αποζημιωθούν. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Προσθέτοντας πως το ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα ΄΄εργαλείο΄΄ που το ανέθεσε  ο Δήμος, Ιεράπετρας το 2008 σε μελετητή, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε από το κράτος.

33

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη:

Hxonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί