Διεθνές Πνευματικό Κέντρο Αρχαίων Σταγήρων «Ο Αριστοτέλης» δημιουργούν ο δήμος Αριστοτέλη και το ΑΠΘ

Μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς τόνισε ότι «το σημαντικότερο για εμάς είναι να δούμε την σκοπιμότητα του, και γι’ αυτό άποψη μας ήταν να συνεργαστούμε με το ΑΠΘ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας αποκτά περισσότερες προοπτικές αυτό το εγχείρημα. Σε αυτή την περιοχή αξίζει ένα καλύτερο μέλλον με αειφόρο ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της».

Όπως αναφέρουν οι δύο πλευρές, με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας προγραμματίζεται η δημιουργία και η λειτουργία του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», με σκοπό τη μελέτη και την προβολή του Αριστοτελικού έργου, καθώς και τη διάδοση του σε διεθνές επίπεδο.

Η δημιουργία του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», με τη συνδρομή του δυναμικού του ΑΠΘ και κυρίως του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών-ΑΠΘ, θα συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου Αριστοτέλη να τοποθετηθεί η περιοχή στο διεθνές πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Ο Δήμος Αριστοτέλη θα προχωρήσει στην ανέγερση του Κέντρου σε ιδιοκτήτη έκταση περισσότερων από 300 στρέμματα, κοντά στον χώρο των Αρχαίων Σταγείρων. Στην προσπάθειά του αυτή αρωγός θα είναι και ο Σύλλογος «Αριστοτέλεια Πολιτεία», που συστάθηκε με σκοπό την ενίσχυση και την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Στο Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπονται ακόμη η ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού και η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων που διοργανώνει το ΑΠΘ στους χώρους του Κέντρου, η συνεργασία των δύο φορέων σε πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, καθώς και η διοργάνωση Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Θερινών Σχολείων και Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα μόρφωσης.

stokokkino.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί