Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου- Εκδήλωση για τον ΔΣΕ αύριο

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα, το προσωπικό του διαχωρισμού των αποσκευών, της ασφάλειας και της καθαριότητας του αεροδρομίου.

Κατά την περιοδεία αναδείχθηκαν οι κακές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο αεροδρόμιο που επιδεινώνονται κατά την τουριστική περίοδο με «τρίσπαστα ωράρια», κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες και άλλες προσαυξήσεις, ατυχήματα, συνεχείς παραβιάσεις του χρόνου ξεκούρασης από βάρδια σε βάρδια. Επίσης, ο αριθμός του προσωπικού καθαριότητας που έχει προσληφθεί από τον εργολάβο είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις ανάγκες καθαριότητας του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, με κομμένα ρεπό και απλήρωτες υπερωρίες ενώ αντίστοιχα μικρότερος από τις ανάγκες είναι και ο αριθμός υπαλλήλων security που έχουν προσληφθεί από τον εργολάβο. Τέλος, διαπιστώθηκαν και οι επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο του διαχωρισμού των αποσκευών, που πολλές φορές οδηγεί και σε ατυχήματα.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του με την πολιτική απελευθέρωσης των αερομεταφορών, τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία της ΝΔ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Επίσης ανέλυσε τη θέση του ΚΚΕ, ότι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε φτηνές, ασφαλείς και υψηλού επιπέδου αερομεταφορές, απαιτείται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα αερομεταφορών στον οποίο θα ανήκει το σύνολο των αερομεταφορικών λειτουργιών, τα εγχώρια αεροδρόμια και οι υποδομές τους ως λαϊκή περιουσία. Βεβαίως, αυτή η προοπτική συγκρούεται με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία η οποία έχει ως βασικό κριτήριο  το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων. Ανέδειξε επίσης την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων της ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων με εξασφάλιση των μισθολογικών και των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας του αεροδρομίου και πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού ώστε να μην καταστρατηγούνται ωράρια  και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη τουριστική περίοδο.

Πολιτική εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ για τη μάχη του ΔΣΕ στη Μαγερεύτρα

Αύριο, Κυριακή 1 Ιούλη, στις 11:00 πμ, στο οροπέδιο Παράσυρτα (Έμπαρος), η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση προς τιμήν των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ, αφιερωμένη στη Μάχη της Μαγερεύτρας που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας τον Ιούνη του 1947.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει αναγείρει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ για τους ήρωες μαχητές του ΔΣΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από τη μουσική ομάδα της ΚΝΕ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί