Σήμερα το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ που θα κλείσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες

Τηλεφωνική επικοινωνία περίπου μίας ώρας είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, η επικοινωνία έγινε σε καλό κλίμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος. Όπως υπογραμμίζεται σήμερα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση 1,5 ώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό».

Ταραχή στη Νέα Δημοκρατία

Ντόρα και Δένδιας προσπαθούν να διασώσουν τη γραμμή του 2008, την οποία απαξίωσε ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ο κύκλος των τηλεφωνικών επαφών ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ «μπερδεύει» περισσότερο τις γαλάζιες εσωτερικές γραμμές της Ν.Δ. στο «Μακεδονικό» ζήτημα. Η επιτάχυνση των εξελίξεων προς την κατεύθυνση της λύσης επιτείνει τα φαινόμενα κακοφωνίας στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα και χθες η Ν.Δ. να αναζητήσει διέξοδο στον… Ρουβίκωνα και την ατζέντα της ανομίας.

Οι αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματος αναδείχτηκαν εμφατικά από το άδειασμα που επεφύλαξε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία και κρατά τους πολίτες στο σκοτάδι, σχολίασε χτες  Μ. Σπυράκη.

«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη “μυστική διπλωματία”, δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί