«Παλαιστίνια τρομοκράτης» ηλικίας 8 μηνών…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, μέσω της οποίας καταδικάζει την επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένα βρέφος, η μικρή Λέιλα αλ Γαντούρ.

Δείτε: H Λέιλα ήταν μόλις οκτώ μηνών και δεν πρόλαβε να παίξει…

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με αποτροπιασμό τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Γάζα. Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αλλά κα μικρά παιδιά σκοτώθηκαν από τα Ισραηλινά πυρά ενώ χιλιάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι από σφαίρες και χημικά.

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής. Η κατοχή αυτή διαιωνίζεται από τη συμπεριφορά των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίες παρέχουν κάθε λογής (ηθική και υλική, απροκάλυπτη και συγκεκαλυμμένη) υποστήριξη προς το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

 

Η χώρα μας δεν είναι αμέτοχη στα σενάρια αυτά. Η κυβέρνησή μας νίπτει τα χείρας της με… υδρογονάνθρακες. Από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας προς τον παλαιστινιακό λαό και από την άλλη μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στα παιχνίδια ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο (π.χ. πλήρης συνεργασία με το Ισραήλ στο θέμα των υδρογονανθράκων, ελεύθερη χρήση των αμερικανονατοϊκών βάσεων για χτυπήματα στην περιοχή της Μ. Ανατολής, εναντίωση ή αποχή από συμβολικές δράσεις, όπως τα ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά της πολιτικής του Ισραήλ στην Παλαιστίνη).

 

Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν είναι προϊόν της προσωπικής πολιτικής ενός ανόητου προέδρου (του Τραμπ) ή ενός γερακιού-πρωθυπουργού (του Νετανιάχου). Οι όποιες διαφοροποιήσεις κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν δεν προέρχονται από την επιθυμία της ΕΕ για πραγματική και δίκαιη ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της περιοχής. Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών τους για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους και έχουν διαλέξει το Ισραήλ για χωροφύλακά τους. Έχουν ανάψει το φιτίλι για μια γενικευμένη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αν. Μεσογείου. Ο πόλεμος τους θα είναι για την οικονομική κυριαρχία των επιχειρηματικών τους ομίλων, θα είναι ιμπεριαλιστικός.

 

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση της σφαγής των παλαιστινίων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων για ελεύθερη πατρίδα.

Να μην παρασυρθούμε από τις κούφιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για «μη συμμετοχή της χώρας μας» στο έγκλημα που συντελείται.

Να απαιτήσουμε άμεση αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και κλείσιμο όλων των βάσεων-ορμητηρίων για τις επιχειρήσεις στη Μ. Ανατολή.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με το λαό αφέντη στον τόπο του θα μπορέσουμε να έχουμε ειρήνη και ανάπτυξη προς όφελος του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί