Συνελήφθησαν δύο γιατροί για τον θάνατο του 10χρονου στην Κύπρο

Την πενθήμερη κράτηση των δύο γιατρών που συνελήφθησαν για τον θάνατο 10χρονου παιδιού από τη Λάρνακα, που συγκλονίζει από χθες την Κύπρο, διέταξε το Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε: Τραγωδία στην Κύπρο: 10χρονος χτύπησε στο κεφάλι και απεβίωσε – Η μητέρα του κατηγορεί τους γιατρούς (Βίντεο)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο γιατρών δεν έφερε ένσταση στην κράτησή τους.

Κατά τη σύλληψη τους τα ξημερώματα, οι γιατροί Κυριάκος Κυριακίδης και Ηρακλής Παντελιδάκης ανέφεραν «δεν έχω να πω τίποτε» και «αυτό είναι απαράδεκτο», αντίστοιχα.

Οι δύο γιατροί θεωρούνται ύποπτοι από την αστυνομία, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία βασίζεται σε μαρτυρίες, οι δύο γιατροί είχαν εξετάσει και διαχειριστεί το περιστατικό με τον 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά. Το παιδί έχασε την ζωή του στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε, αφού αρχικά είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας όπου μετά από εξετάσεις πήρε εξιτήριο. Ωστόσο μετά από ώρες ένιιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διευθέτησαν την άμεση μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η νεκροψία στη σορό του άτυχου παιδιού θα διενεργηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας στη Λευκωσία, στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί