Στο λιμάνι Ηρακλείου για τους πρόσφυγες ο Μ. Κασαπάκης

Με αφορμή την παραμονή 50 προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταστάσεις του ΟΛΗ, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες Δευτέρα 7 Μάη σε πλοιάριο σε θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου, κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Κασαπάκη Μιχάλη στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου επισκέφθηκε το χώρο που προσωρινά διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το στέλεχος του ΚΚΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ζήτησε να διασφαλιστούν οι καλές συνθήκες παραμονής και προστασίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες και ειδικά για τα παιδιά και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης επισημάναμε για ακόμα μία φορά πως πάγιο αίτημα του ΚΚΕ είναι να μην εγκλωβίζονται στη χώρα μας αλλά να τους παρέχονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους. Αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς είναι η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, που οδηγούν σε επιθέσεις και επεμβάσεις όπως η πρόσφατη επίθεση στη Συρία ενώ η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γεννούν και την προσφυγιά, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.  Καλούμε το λαό να συμμετέχει μαζικά στην παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση τη Σούδας, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, την Κυριακή 13 Μάη, 12 το μεσημέρι από την πλ. Δημ. Αγοράς των Χανίων με προσυγκέντρωση για το Ηράκλειο, 8:15πμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί